Seneste nyt fra World Archery

Seneste nyt fra World ArcheryKategori: Generelt

Enkelte nye tiltag, nye regler og afklaring op international sæson 2023 – Her finder du væsentlige nyheder fra World Archery

International sæson 2023
Den internationale stævnekalender for 2023 er opdateret. World Cup finalen bliver i 2023 afviklet i Mexico for 2. år i træk. Det bliver finale efter WC stage afvikler i Tyrkiet, Columbia og Frankrig. Den sidste location lader vente på sig, da man afventer Covid udviklingen i Kina.
I 2022 blev der indført et international licens system. Dette fortsættes i 2023, med en enkelt administrativ ændring. Det enkelte forbund vil få en samlet opkrævning efter endt sæson. Der er ligeledes tanker om et nyt Entry fee system til de internationale stævner. Der kigges imod en løsning som skal gøre det billigere for skytter som ikke skyder sig hele vejen til medaljematcher, altså en form for pay-pr-day system. Der køres en test i 2023 på et system som endnu ikke er beskrevet.
Der skrues op for Præmie systemet ved World Cups. Således er der nu kontant præmier til individuelle top-8 placeringer ved WC stages, og top-4 placering ved WC-Final. Vinderen ved World Cup finalen kan nu se frem til kr. 226.000,- 

Ny Web tv-kanal
World Archery vil i løbet af 2023 lancere en ny webbaseret tv-kanal. I løbet af 2022 har WA oplevet en fremgang på broadcasting tid på de større tv-kanaler, men en tilbagegang på net-tv. Det ønsker WA at imødekomme med et nyt initiativ som altså bliver webbaseret.

SoMe undersøgelse
WA kommer til at monitorere udviklingen på hits, reaches og likes på bueskydnings SoMe platforme på globalt plan. Der er lavet en måling som viser at bueskydning er klart størt på Facebook, men også Instagram, twitter og Youtube viser flotte tal for bueskydning. Monitoreringen skal vise effekten af OL2024, som gerne skulle kaste øget aktivitet af sig, og dermed større opmærksomhed på bueskydning.

Regler og ændringer
– Der gælder nu samme regler for mænd og kvinder i forhold til påklædning under konkurrence skydning.
– Langbuer godkendes i WA regi nu til 150 cm i længden.
– I 2023 afvikles testperiode for nye regler omkring transkønnet skytter i international skydning. Punktet uddybes primo 2023.
– WA følger IOC omkring international deltagelse af skytter fra Rusland og Hviderusland. Pt. er skytter fra begge lande udelukket fra deltagelse.
– 30 sekunders reglen pr. pil, fortsætte i 2023 for international skydning.

Læs nyhed fra World Archery fra Executive Board meeting her

WA nyhedsbrev for december 2022
I december 2022 nyhedsbrevet fra WA, står der at Kenn Romme er valg til ny Secretary General for Bueskydning Danmark. Dette er ikke korrekt, men er et resultat af en administrativ rettighedsændring i World Archerys stævne- og administrationssystem. Således skulle denne lille nyhed nu være afmonteret. Du kan finde hele nyhedsbrevet fra WA her: WA nyhedsbrev-dec2022