Sigtet rettes mod Ungdoms OL 2018

Sigtet rettes mod Ungdoms OL 2018Kategori: Elite, Info omkring landsholdet
Tags: ,

Et højdepunkt for recurve ungdomsbruttolandsholdet i 2018 vil være Ungdoms OL i Argentina. Bueskydning Danmark er begyndt på forberedelserne til Ungdoms OL – og her kan du læse om de overordnede linjer for kvalifikation.

Youth Olympic Games 2018 er det tredje i rækken og vil finde sted i Buenos Aires i Argentina d. 6. – 18. oktober 2018. Deltagerne er unge atleter i aldersgruppen 15-18 år fra 206 lande i 33 sportsgrene, alle samlet til et multisport arrangement. Samtidig vil atleterne deltage i et Learn & Share program for unge mennesker.

Youth Olympic Game giver vigtige erfaringer for skytternes fremtidige karriere og er forbundet med fantastiske oplevelser. Ikke mindst giver YOG venskaber på tværs af sportsgrene, landegrænser og køn. Sportsligt forventes det, at skytterne giver alt, hvad de har, kæmper for sig selv og for Danmark samt, at skytterne nyder oplevelsen, finder mere motivation og inspiration til træningen mod deres sportslige mål.

Kvalificering til Ungdoms OL i Bueskydning

Ungdoms OL disciplinerne er dame recurve individuelt, herre recurve individuelt og recurve mix-hold på 60 meter.

Ved Ungdoms OL 2018 vil der samlet deltage 64 bueskytter i årgangene 2001 til 2003, henholdsvis 32 damer og 32 herrer. Kvalifikationsperioden varer fra 1. okt. 2017 til 24. jul. 2018.

For at være kvalificeret til en kvoteplads skal skytterne opnå minimumskvalifikationsstandarden på 600 point for dame og 610 point for herre på 60 meter runden i Ungdoms OL kvalifikations perioden.

Udvælgelsen af skytterne foregår ved særlige Ungdoms OL kvalifikationsturneringer, hvor der skydes om nationale kvotepladser. Kvotepladserne til Ungdoms OL er fordelt med 27 kvalifikationspladser, 1 værts plads og 4 universale pladser til både dame og herre bueskytter. Hver nation kan maksimalt stille med 1 dame og 1 herre og dermed et mix-hold ved Ungdoms OL 2018.

Ved Ungdoms VM 2017 vil der blive afviklet en separat kvalifikationsturnering for de skytter, som kan deltage i Ungdoms OL 2018. Der vil blive skudt om 16 kvalifikationspladser i hver klasse, der vil blive tildelt som nationspladser til de 16 bedste skytter.

Ved kontinentale kvalifikationsturneringer vil der blive skudt om de resterende 11 kvalifikationspladser. I Europa vil der være 3 kontinentale kvotepladser i hver klasse. Kvalifikationsturneringen vil være for nationer, som endnu ikke har opnået en kvoteplads ved Ungdoms OL, samt er inden for det definerede kontinentale område. Turneringen vil blive afviklet inden for kvalifikationsperioden.

Bueskydning Danmarks kvalifikation til YOG 2018

Bueskydning Danmark skyder om pladserne ved kvalifikationsturneringen i forbindelse med Ungdoms VM 2017. Skytter, som bliver udtaget til Ungdoms VM, ifølge de gældende udtagelses krav og som kan deltage i YOG kvalifikationsturneringen, vil skyde med om de første nationspladser til YOG 2018. Lykkes det ikke at sikre pladser til YOG 2018 ved den første turnering, vil vi igen i foråret gå efter nationspladser ved den endelige kvalifikationsturnering.

Frem imod forårets Ungdoms OL kvalifikationsskydning vil der i talentudviklingsarbejdet blive rettet fokus på skytter, der er aktuelle for i kvalifikationen til Ungdoms OL. Fokusset på YOG aktuelle skytter vil ikke køre sideløbende med den almindelige talentudvikling, men YOG aktuelle skytter vil blive inddraget i almindelige talentudvikling, som finder sted på bruttolandsholdet for ungdom og i talentcentre. I sensommeren vil der derfor ske en rekruttering af ungdomsskytter, bl.a. målrettet efter kvalifikation til Ungdoms OL 2018. Rekruttering vil også ske med et fremtidsperspektiv i råd tråd med talentudviklingen og ungdomsbruttolandsholdets formål om at udvikle bueskytter, der kan gøre sig gældende på seniorbruttolandsholdet.

Download (PDF, 236KB)