Skole OL Finale 2019

Skole OL Finale 2019Kategori: Bredde, Generelt

Ceres Park i Aarhus dannede i dagene 18-21. juni 2019 rammen om Skole OL finalerne, og dermed også finalerne for Skole OL Bueskydning.

Onsdag var det 5. klasserne som skulle dyste. 16 klasser var kvalificeret til finalestævnet, som blev opdelt i 2 x indledende runder, og derefter afvikling af B-finale og A-finale.

I den indledende runde, skød alle elever i klassen og bidrager dermed til klassens samlede resultat. Her var det pladserne i enten A- eller B-finalerne som stod på spil, så der var nervøsitet at spore allerede fra start. Effekten af at være på det store stadion, midt i festen og lydkulissen gjorde oplevelsen helt unik for de mange elever. Det var tydeligt at mange blev overvældet af det set-up der var omkring finalestævnet.

 

Efter de to indledende runder var der to klare favoritter til at tage guld- og sølvmedaljerne. Thorning Skole (Silkeborg) og Fjordlandsskolen (Frederikssund) havde været flere længder foran konkurrenterne i de indledende runder og stod nu i finalen som favoritter. Kunne de stå for presset i finalen?

Ja, det kunne de! Thorning Skole løb med sejren og Fjordlandskolen tog sig af sølvmedaljerne. Kampen om bronzemedaljerne var derimod meget mere spændende og tæt til sidste skud. Inden de sidste 12 skud lå Nr. Felding skole (Holstebro) og Nors skole (Thisted) helt tæt med få points forskel. Der var spænding til det sidste og hver pil talte. Spændingen og nervøsiteten var til at mærke. Det endte med en et-points sejre til Nr Felding skole som derved tog bronzemedaljerne.

Skole OL ambassadør Lea Mogree Nissen var til stede på Ceres Park, både onsdag og torsdag, hvor hun var med til at overrakte medaljer til alle de glade vinderklasser. Torsdag holdte hun åbningstalen for alle 6. klasserne med budskabet om at alle skal gøre sit bedste og at det er okay at fejle, det gør alle en gang imellem. Til sidst ønskede hun alle en god og sjov dag fyldt med en masse sport. Nede ved bueskydningsområdet snakkede Lea med eleverne og delte fan kort med autografer ud til beundrerne.

 

 

 

 

 

 

Torsdag var det 6. Klassernes tur, og her blev stemning og intensitet lige skruet en ekstra oktav op! 6.a fr Tre ege skolen (Faaborg Midtfyn) vandt klassekonkurrencen i 2018 som 5.a og stillede op som det nærmeste man kan komme en forhåndsfavorit.

Da der manglede 12 pile i finalen, lå Tre ege skole i toppen og kæmpede om guldet med 6.c fra Skødstrup skole (Aarhus), de to klasser lå så tæt at det kunne gå begge veje. Spændingen var til at mærke og holdkammeraterne på sidelinjen heppede det bedst de havde lært for at støtte deres klassekammerater. Skødstrup skole var de bedste til at holde nerverne i ro og trak sig sejres rigt ud af duellen om guldmedaljen. Tre ege skolen måtte i år tage hjem med sølvmedaljer og se sig slået på målstregen.

Kampen om bronzemedaljen var mindst lige så spænde hvor tre klasser lå i en tæt kamp til det sidste; Sankt Birgitta Skole (Lolland), Lagoniskolen (Haderslev) og Mejrup Skole (Holstebro). Da alle 72 pile var skudt end der med at være kun 11 point imellem de tre klasser. Sankt Birgitta Skole løb med medaljen og fejrede det med stor stil.

Du finder alle resultaterne fra finaleafviklingen af Skole OL Bueskydning 2018: HER

Udover selve bueskydnings konkurrencen som klasserne på forhånd havde kvalificeret sig til, var bueskydning også repræsenteret med to side-event så alle kunne komme og prøve bueskydning.

 

 

 

Der skal lyde en stor tak til alle de frivillige som gjorde en kæmpe indsats og et flot stykke arbejde. Uden jer kunne vi ikke give børnene denne fantastiske oplevelse med bueskydning.

 

Hvis i som klub ønsker at deltage i Skole OL 2020 er det allerede nu muligt at ligge billet ind ved udviklingskonsulent Astrid Carstensen.