Skole OL set fra Haderslev bueskyttelaug

Skole OL set fra Haderslev bueskyttelaugKategori: Generelt

Hvorfor deltager I, i Skole OL? ​Det åbenlyse svar ville for mange være: på grund af økonomi – men Skole OL er så meget mere end det.
​Skole OL er en god mulighed for at gøre opmærksom på sporten. På få dage når vi ud til rigtig mange elever og lærere i vores lokalområde. De fortæller om det når de kommer hjem eller er sammen med venner. Jungle trommerne lever i bedste velgående.

 

Udviklingskonsulent Astrid Carstensen har haft en snak med Rikke Eder, som er en af de bærerne kræfter i Haderslev Bueskyttelaug’s Skole OL satsning.

Det giver en fantastisk følelse indeni for trænere men også elever og lærere når vi har formået at give samtlige elever succes og troen på at det ikke er farligt og at de kan meget mere end de tror. Vi har oplevet flere gange af lærere har udtalt: ham eller hende er udenfor pædagogisk rækkevidde – bare lad dem være. Det er her at vi så går ind og sørger for succes – ofte handler det om at give de elever lidt mere ansvar, lade dem træde i karakter og også at fremhæve dem foran deres kammerater som en der kan hjælpe og som en der er vigtig for fællesskabet. Forhåbentlig giver det også nye medlemmer til klubben i fremtiden.

Hvad er Jeres oplevelse med at deltage i Skole OL? 

 

Vi oplever at de klasser der deltog hos os som 5. klasse kommer igen når de går i 6. klasse. Ligeledes kommer lærerne igen med nye klasse. Det er et kæmpe skulderklap til os for det arbejde vi laver.
Vi hører ofte fra lærere at de kan se i undervisningen at bueskydning har betydning for koncentrationen og klassens harmoni ændres ofte til det bedre. Vi hører også positive historier med børn som for første gang måske har haft succes i en sport og blomstre op efterfølgende. Vores vigtigste opgave er at skabe succesoplevelser for børnene og vi brænder særligt for at give succesopleveler til de børn som kan have det lidt svært.

Hvordan oplever I arbejdsbyrden ved at være med Skole OL?
​Der er ikke den store arbejdsbyrde. Allerede det 2. år vi var med, kunne vi løbene rette småting. Vi har valgt et koncept der passer rigtig godt til os. Det betyder at to mand bruger ca. 20 minutter på klargøring inden eleverne kommer og så hjælper de med at rydde væk når vi er færdige.

Hvordan skaffer i frivillige til at stå for Skole OL? 
​Det er ret svært at skaffe frivillige nok da det foregår i skole/arbejdstiden. Vi har haft succes med at frikøbe nogle af klubbens junior trænere som hjælpere. Ellers har vi struktureret os ud af det med 2 trænere. Vi har f.eks. været 2 trænere til 80-100 elever. Når vi har stået 2 trænere til mange elever, så har vi været meget klare i spyttet med hvad vi acceptere og hvad vi ikke acceptere. Vi har kun haft en enkelt dårlig oplevelse med en elev der ikke forstod rammerne.
Vi gør stor brug af lærerne og har på forhånd skrevet ud til dem og præciseret hvad vi gerne vil have at de gør. Det kan f.eks. være at de skal have opgaver/lege med så vi kan dele eleverne i to hold. Vi har også brugt junior trænere til at stå for en mini 3D bane som de ventende elever kunne prøve kræfter med.

 

Er i bliver interesseret i Skole OL, er i altid velkommen til at kontakte udviklingskonsulent Astrid Carstensen til en uddybende snak og mulighederne for jeres deltagelse.