Skuffet Sønnichsen måtte nøjes med World Cup-sølv i Odense – dansk guld i mixed team

Skuffet Sønnichsen måtte nøjes med World Cup-sølv i Odense – dansk guld i mixed team



Kategori: Generelt

Tre millimeter var forskellen i sidste ende, da 21-årige Sarah Sønnichsen tabte slutkampen (Compound Damer) ved World Cup-finalerne i bueskydning i Kongens Have i Odense.

Sarah Sønnichsen måtte altså nøjes med sølv og 10.000 CHF, mens Marcella Tonioli (Italien) kæmpede flot, sled sig tilbage og var bedst i shoot off, hvilket indbragte en stor pokal samt 20.000 CHF.

142-142 lød stillingen efter 15 pile til hver, og dernæst ramte spændingsniveauet nye højder i Kongens Have.

Hvad der længe lignede et rødt-hvidt eventyr på hjemmebane, endte desværre med et dybt suk, da dommerne fra World Archery havde haft de elektroniske målebånd fremme.

”Det er noget skidt, jeg er skuffet. Det er ikke sjovt overhovedet. Jeg smider det hele væk selv, jeg er foran med to point. Jeg stod med guldet i hænderne, og det glippede,” lød det meget ærligt fra Sarah Sønnichsen i mixed zone kort efter den dramatiske afslutning foran 500 tilskuere i hjertet af Odense.

”Spørg mig igen om en uge, så er jeg nok glad, for en andenplads er jo et stort resultat. Desværre overtog nerverne til sidst, og benene var ved at falde sammen. Oplevelsen og opbakningen glemmer jeg ikke – det var overvældende,” siger Sarah Sønnichsen, hvis næste større mål er World Cup’en i indendørs-regi.

Sportschef i Bueskydning Danmark, Allan Grønkjær, føler med Sarah Sønnichsen.

”Begge skytter var mere nervøse i finalen end tidligere på dagen. Sarah skød ikke lavere end en 9’er i kvart- og semifinalen. Der kom så en 8’er i finalen. Det er ærgerligt, men sådan er bueskydning,” siger Allan Grønkjær.

”Sarah har rigtig mange gode år foran sig, hvis hun ellers kan få livet udenom bueskydningen til at hænge sammen. Det bliver spændende i 2017, hvor Sarah satser på at være professionel på fuld tid. Sarah tilhører verdenseliten, det er bevist endnu en gang, uagtet der manglede tre millimeter i dag,” supplerer Allan Grønkjær.

Sarah Sønnichsens score i kvart- og semifinalen, 147, var i øvrigt dagens højeste i Kongens Have – også medtaget udfaldene i Compound Herre, hvor Mike Schloesser (Holland) nappede guld foran Seppie Cilliers (Sydafrika) og Reo Wilde (USA). Danske Martin Damsbo tabte til Schloesser i 1. runde/kvartfinalen med cifrene 141-142.

”Jeg skulle have præsteret mit bedste, det skete ikke. Nogle gange rammer man, andre gange kommer der uro,” siger Martin Damsbo med reference til pil nummer seks (en 7’er) i opgøret mod Schloesser.

Til trods for ovenstående strøg Dannebrog til tops i Kongens Have. Det skete, da Stephan Hansen og Tanja Jensen besejrede et colombiansk par (Camilo Andres Cardona/Alejandra Usquino) i mixed team-opgøret (155-152). Hansen/Jensen sidder solidt på World Cup-tronen i mixed-rækken.

”Vi har genvundet vores titel, selvfølgelig er vi glade. Vi havde en plan, og den blev fuldt – endda foran et medrivende publikum,” siger Stephan Hansen.

Andendagen af 2016 Hyundai Archery World Cup Final har fokus på recurve-disciplinen. Maja Jager og Johan Weiss er de danske islæt.

Der er søndags-bueskydning i Kongens Have i Odense fra kl. 10 til 16.15.

—–

2016 Hyundai Archery World Cup Final – det store overblik (resultater), tryk her og her.

DK Caption: 20160924, Odense, Danmark. Hyundai Archery World Cup - Odense 2016. Sarah Holst Sonnichsen, Danmark Foto: Lars Møller UK Caption: 20160924, Odense, Denmark. Hyundai Archery World Cup - Odense 2016. Photo: Lars Moeller

Hyundai Archery World Cup – Odense 2016. Sarah Holst Sonnichsen, Danmark
Foto: Lars Møller