Sommerskydning 2021 – Nyt format: ALLE KAN VÆRE MED!

Sommerskydning 2021 – Nyt format: ALLE KAN VÆRE MED!Kategori: Bredde, Diverse stævner, Generelt, Ungdom
Tags: ,

Nu er det muligt for alle at tilmelde sig dette års sommerskydning!
I sommerskydning 2021, prøver vi noget nyt med sommerskydnings konceptet. Vi ønsker at ændre sommerskydningen, således at konceptet tilgodeser flere skytter uanset niveau.  

Sommerskydningen vil mere eller mindre foregå som den almindelige sommer- og vinterskydning, bare på andre afstande, færre pile og med færre klasser. Frem for at være fastlåst i en klasse i forhold til køn, alder, buetype og niveau, kan man til sommerskydning tilmelde sig den afstand man selv ønsker at skyde på.

Skytterne vælger selv eller i samarbejde med deres træner afstand og buetype og dyster med alle andre der har valgt det samme uanset alder, køn og klasse. På den måde kommer man til at dyste mod flere der er det samme sted bueskydningsmæssigt som en selv.

Skytter der bliver tilgodeset i sommerskydningen:

 • Nybegyndere, som ikke har teknikken og/eller styrken til at skyde et stævne på den officielle WA-afstand for sin klasse. Særligt på seniorside kan der gå meget lang tid fra man starter til bueskydning og til man har et teknisk og fysisk niveau til at kunne deltage i et skivestævner. Sommerskydningen giver mulighed for hurtigt at prøve kræfter med konkurrence bueskydning i et trygt miljø hjemme i klubben.
 • Ungdomsskytter hvor der kan være meget stor forskel på den kropslige udvikling og udfordringer med at skulle rykke en afstand op. Med sommerskydningen kan man tage det lidt i etaper, samtidig med at det er muligt at rykke en afstand op før tid eller forblive på sin afstand lidt længere.
 • Skytter der er skadet eller har et handicap og derfor er udfordret i forhold til de faste afstande. De har mulighed for selv at vælge en afstand der er passende til deres fysiske niveau.
 • Ældre skytter som ikke længere kan trække de samme pound i buen som tidligere i livet.
 • Skytter der ønsker at deltage på deres officielle WA-afstand, hvor der vil være øget konkurrence med nogen man ikke plejer at konkurrere med f.eks. fra det modsatte køn eller en anden aldersgruppe.

Man kan tilmelde sig følgende klasser:

  Barbue Langbue Compoundbue Recurvebue
10 meter
15 meter
20 meter
30 meter
40 meter
50 meter
60 meter
70 meter

 

Online fællesskab

Bueskydning Danmark har oprettet en Facebookgruppe der hedder “Sommerskydning” gruppen skal bruges til et online fællesskab omkring sommerskydningen. Her kan alle dele billeder og oplevelser af deres skydning. Der vil også løbende komme information i denne gruppe. Gå derfor ind og bliv medlem af gruppen og deltag aktivt i fællesskabet. Find gruppen her. 

I må også meget gerne tagge Bueskydning Danmark i jeres opslag på Facebook og Instagram. Samt bruge #sommerskydning,  #bueskydningdanmark, og #detersjovtatskydemedbue i jeres opslag.

Det praktiske 

 • Sommerskydningen indeholder 4 indledende runder, hvor de 3 bedste er tællende. Der skal indberettes 3 resultater pr. skytte for at kunne betragtes som fuldført.
 • Efter de indledende runder vil de 4 bedste skytter i hver klasse gå videre til finaleskydningen, som vil foregå som en head to head konkurrence med semifinaler og finaler.
 • En runde i sommerskydningen indeholder i alt 36 pile.
 • Der skydes udendørs.
 • Det koster 50,- pr. skytte at deltage i sommerskydningen.
 • Sidste tilmelding er søndag den 9. maj

Der skydes i følgende perioder, alle gående fra mandag til søndag:

Runde Periode
1 26/04 – 02/05
2 10/05 – 16/05
3 24/05 – 30/05
4 07/06 – 13/06
Finaleskydning 23/08 – 5/09

Tilmelding 

Tilmeldingen sker klubvis på Sommerskydning.dk, så tag fat i din træner eller klubleder og søger for at dig og dine buekammarater bliver tilmeldt.

Det er en god måde at skabe noget fællesskab og klubånd i en svær tid. Det er muligt at afholde klubarrangementer med indbyrdes konkurrence, samtidig med at I deltager i en konkurrence med resten af Danmark.

Vi håber at rigtig mange klubber og skytter vil bakke op om det nye koncept og deltage i dette års sommerskydning.