Sommerskydning 2022

Sommerskydning 2022Kategori: Bredde, Diverse stævner, Generelt, Ungdom
Tags: ,

Nu er det tid til dette års sommerskydning og alle kan være med! 

Sommerskydningen 2022 bygger videre på de erfaringer vi gjorde til sidste års sommerskydning. Der er foretaget nogle ændringer, men det overordnet koncept er det samme.
Vi ønsker at sommerskydning skal være et koncept som tilgodeser flest mulige skytter uanset niveau. Alle kan være med og vi opfodrer alle på det kraftigste til at deltage og få sine klubvenner med også.

Skytterne vælger selv eller i samarbejde med deres træner afstand og buetype og dyster med alle andre der har valgt det samme uanset alder, køn og klasse. På den måde kommer man til at dyste mod flere der er det samme sted bueskydningsmæssigt som en selv.

Skytter der bliver tilgodeset i sommerskydningen:

 • Nybegyndere, som ikke har teknikken og/eller styrken til at skyde et stævne på den officielle WA-afstand for sin klasse. Særligt på seniorside kan der gå meget lang tid fra man starter til bueskydning og til man har et teknisk og fysisk niveau til at kunne deltage i et skivestævner. Sommerskydningen giver mulighed for hurtigt at prøve kræfter med konkurrence bueskydning i et trygt miljø hjemme i klubben.
 • Ungdomsskytter hvor der kan være meget stor forskel på den kropslige udvikling og udfordringer med at skulle rykke en afstand op. Med sommerskydningen kan man tage det lidt i etaper, samtidig med at det er muligt at rykke en afstand op før tid eller forblive på sin afstand lidt længere.
 • Skytter der er skadet eller har et handicap og derfor er udfordret i forhold til de faste afstande. De har mulighed for selv at vælge en afstand der er passende til deres fysiske niveau.
 • Ældre skytter som ikke længere kan trække de samme pound i buen som tidligere i livet.
 • Skytter der ønsker at deltage på deres officielle WA-afstand, hvor der vil være øget konkurrence med nogen man ikke plejer at konkurrere med f.eks. fra det modsatte køn eller en anden aldersgruppe.

Man kan tilmelde sig følgende klasser:

  Barbue Langbue Compoundbue Recurvebue
10 meter
15 meter
20 meter
30 meter
40 meter
50 meter
60 meter
70 meter

 

Online fællesskab

Bueskydning Danmark har oprettet en Facebookgruppe der hedder “Sommerskydning” gruppen skal bruges til et online fællesskab omkring sommerskydningen. Her kan alle dele billeder og oplevelser af deres skydning. Gå derfor ind og bliv medlem af gruppen og deltag aktivt i fællesskabet. Find gruppen her. 

I må også meget gerne tagge Bueskydning Danmark i jeres opslag på Facebook og Instagram ved at bruge @. Samt bruge #sommerskydning,  #bueskydningdanmark, og #detersjovtatskydemedbue i jeres opslag.

Praktisk information

 • Sommerskydningen indeholder 6 runder, hvor de 4 bedste er tællende. Der skal indberettes 4 resultater pr. skytte for at kunne betragtes som fuldført.
 • En runde i sommerskydningen indeholder i alt 36 pile.
 • Der skydes udendørs.
 • Barbue, Langbue og Recurvebue skyder alle på 122 cm ansigter på alle afstande. Compound skyder på 80 cm ansigter på alle afstande.
 • Det koster 50,- pr. skytte at deltage i sommerskydningen.
 • Sidste tilmelding er søndag den 29. maj

Der skydes i følgende perioder, alle gående fra mandag til søndag:

Runde Periode
1 25/04 – 01/05
2 9/05 – 15/05
3 23/05 – 29/05
4 06/06 – 12/06
5 15/08 – 21/08
6 29/08 – 04/09

Tilmelding 

Tilmeldingen sker klubvis på Sommerskydning.dk, så tag fat i din træner eller klubleder og søger for at dig og dine buekammarater bliver tilmeldt.

Det er en god måde at skabe noget fællesskab og hygge på tværs af klubbe. Det er muligt at afholde klubarrangementer med indbyrdes konkurrence, samtidig med at I deltager i en konkurrence med resten af Danmark.

Vi håber at rigtig mange klubber og skytter vil bakke op om sommerskydning og deltage i dette års konkurrence.