Stephan Hansen sigter efter guld i World Cup-finale

Stephan Hansen sigter efter guld i World Cup-finaleKategori: World Cup

Stephan Hansen er eneste mand til at forsvare de rød-hvide farver ved World Cup-finalen i Samsun i Tyrkiet. Danskeren kæmper mod verdens allerbedste lørdag den 29. september og tror på succes.

Cremen af verdens bedste bueskytter samles i denne weekend i Tyrkiet og skyder World Cup-finaler.

Gennem fire World Cup-afdelinger har verdens bedste med bue og pil skudt for at samle ranglistepoint og kvalificere sig til finalerne.

Kun de syv bedste skytter i hver kategori, recurve og compound, fra årets World Cup-afdelinger, er sluppet gennem nåleøjet og spænder buen i Samsun, mens den 8. skytte er fra værtsnationen.

For 2. år i træk er danske Stephan Hansen med i World Cup-finalen. Sidste år vandt danskeren sølv, og nu sigter han efter at tage et skridt op på medaljeskamlen.

”Jeg skyder bedre og bedre og føler mig helt klar til World Cup-finalerne. Jeg tager derned for at vinde,” siger Stephan Hansen.

”Alle otte er rigtig gode skytter. Men jeg har et princip om, at jeg ikke på forhånd udpeger en anden som favorit til at vinde. Så har han det mentale overtag, hvis jeg skal møde ham,” siger Stephan Hansen.

Nyt finaleformat
Det internationale bueskydningsforbund, World Archery, har indført et nyt format for World Cup-finalerne i år.

”Dagen inden World Cup-finalerne trækker vi lod om placeringerne. Vi ved ikke på forhånd, hvem vi skal skyde imod. Det betyder, at jeg ikke kan forberede mig på en bestemt modstander,” siger Stephan Hansen.

Landstræner Niels Dall håber, at Stephan Hansen kan gå hele vejen i World Cup-finalen.

”Stephan kommer aldrig til at stille op i en turnering med en forventning om, at nogen slår ham. Så han er med for at få endnu en titel på CV’et, og han er godt skydende,” siger Niels Dall.

”Det er syv bedste skytter i verden plus den bedste fra Tyrkiet, som også er en af de bedste i verden, så det er de otte bedste skytter, der står der. Stephan kan gå hele vejen, men han kan også skyde 150 og alligevel ryge ud i 1. runde,” siger han.

”For en nation som Danmark er det stort at have en skytte med i World Cup-finalen,” slutter landstræneren.

Stephan Hansen kvalificerede sig direkte til World Cup-finalen ved at vinde årets 3. World Cup i Salt Lake City i USA.

Herrernes compound-finaler afvikles lørdag den 29. september fra klokken 15.00. Guldfinalen skydes 17.05 og kan følges på livestream her: https://www.youtube.com/user/archerytv