Stephan Hansen vinder sølv ved VM i Felt i Dublin, Irland

Stephan Hansen vinder sølv ved VM i Felt i Dublin, IrlandKategori: Generelt
Med den mindst mulige margen tabte Stephan Hansen matchen om guld til Steve Anderson fra USA.
Stephan lagde godt ud i matchen, der blev skud over 4 afstande med 3 pile i hver, imod amerikaneren Steve Anderson. Med lidt usikkert skydning af Stephan kom amerikaneren tilbage i matchen og de fulgtes ad til sidste pil, hvor Steve Anderson til sidst kunne række armene i vejret som vinder med 66-65 point.
Stephan Hansen udtaler: “Øv så tæt på og så alligevel ikke. Jeg gik efter guld, men rejser hjem med en sølvmedalje, som jeg trods alt er meget stolt af. Jeg kommer igen til felt EM om et år!”
49 herre compound bueskytter havde ugen igennem kæmpet om 16 finale pladser. Kvalifikationen blev skudt over to dage, hvor der den ene dag blev skudt imod 24 mål på ukendte afstande, blev der den anden dag blev skudt 24 mål på opgivne afstande. Med 3 pile på hver afstand skydes der 144 pile og højeste scorer er 6 point pr. pil, hvilket giver et max på 864 point.
Stephan opnåede en samlet scorer på 803 point hvilket placerede ham på en 8. plads efter kvalifikationen.

Stephan lagde godt ud i første eliminationsrunde hvor der var 16 til start, her blev han nr. 3 og var videre, blandt de 8, til anden runde.

I anden runde var Stephan noget presset, for der skulle kun 4 videre og han endte på en delt 4. plads, så placeringen skulle afgøres på shoot off. Èn pil tættest på krydset i midten og her var der ingen tvivl. Stephan satte sin pil lige på krydset, så var han klar til semifinalen.

I semifinalen var han i en direkte duel oppe imod amerikaneren Dave Cousins, der var nr. 1 efter kvalifikationen, men heller han kunne stoppe Stephan fantastiske skydning. Stephan var foran fra start til slut og vandt matchen med 70-67 point (max. 72 points).

Fotos: World Archery / Dean Alberga