Stort udviklings seminar afviklet for forbundets trænere og instruktører

Stort udviklings seminar afviklet for forbundets trænere og instruktørerKategori: Generelt

Bueskydning Danmark afviklede i weekenden den 17.-18. august udviklingsseminar i Brøndby med fagligt indhold og socialt samvær på tværs af trænere og instruktører.

Bueskydning Danmarks ansatte, Sports- og udviklingschef Kenn Romme, Sportskonsulent Johan Weiss og Udviklingskonsulent Astrid Carstensen stod i spidsen for et nyt og spændende tiltag for Bueskydning Danmarks trænere og instruktører. Et udviklingsseminar på tværs af forbundets faggrupper, hvor formålet med seminaret var, at udvikle vores instruktører og trænere fagligt og skabe et fælles fodslag, netop på tværs af faggrupperne. Det var også en god social anledning til at lærer hinanden bedre at kende og anerkende det store arbejde som udføres for forbundets medlemmer.

Lørdag formiddag mødte 13 trænere og instruktører ind til en faglig weekend med plads til involvering og aktiv deltagelse. Lørdagen startede med en velkomst af sports- og udviklingschef Kenn Romme, som fortalte lidt om hvad der rør sig i Bueskydning Danmark fra landsholdene til Combat Archery. Det blev også til et besøg i landsholdscenteret inden frokosten.

Lørdag eftermiddag havde talentcentertræner Jeanette Riis lavet et oplæg for trænerne omkring; Robusthed, forældresamarbejde og trænerstolen. Det blev til en interessant tur igennem reaktionsmønstre, alarmhjerner og anderledes tilgang til problemhåndtering.

Instruktørerne var samlet sammen med Sportskonsulent Johan Weiss og Udviklingskonsulent Astrid Carstensen. Til denne samling blev der fortaget en sæsonevaluering, så vi i fællesskab kan gøre vores træneruddannelse endnu bedre. Sløreret blev også løftet for hvad der i øjeblikket bliver arbejdet med på træneruddannelses fronten heriblandt ATK 2.0 Bue. Der skulle også ses frem imod den kommende sæson og planlægges de næstkommende kurser. Efter en kaffepause stod den på kompetenceløft med sportskonsulent Johan Weiss i landsholdscenteret. Ungdomsskytte Oliver Staudt stod på banen og trænede imens Johan forklarede og viste.

 

 

 

 

 

 

 

Efter en hel dag med faglige indspark stod den nu på socialt samvær. Vi lage ud med en Kahoot-quiz omkring deltagerne selv, hvor instruktør Finn Larsen vandt prisen som den der kendte de andre bedst. Til aften gik turen København City hvor den stod på middag og socialt samvær. Maden var rigtig god, men instruktør Søren Ringgaard mente dog alligevel at vi lige skulle et smut forbi en pølsevogn på vej hjem. Aftens blev afsluttet på Petanque Bar hvor den stod på konkurrence i shuffleboard.

 

 

 

 

 

 

 

 

Søndag morgen var der besøg udefra af en konsulent fra Mental Motion som talte om den gode kommunikation i et sportsligt perspektiv og hvordan man skaber det bedste rum for læring. Her fik deltagerne en masse konkrete værktøjer med hjem, som de kan bruge i deres virke.

Weekenden blev afsluttet søndag eftermiddag med en kort evaluering. Det var vigtig at få den umiddelbare feedback på arrangementet, da det var første gang vi holdte et seminar for vores instruktører og trænere. Det var generelt meget positive tilbagemeldinger fra deltagerne som synes det havde været en super god weekend med en masse fagligt man kunne tage med hjem. Vigtigheden af pladsen til det socialt samvær blev også fremhævet som noget man skal prioritere.

Citat instruktør Finn Larsen ” Jeg synes det var en rigtig god weekend og jeg fik en masse ting med hjem jeg kan bruge når jeg er ude som undervisere – samtidig fik jeg bekræftet at den måde jeg er som trænere, er den rigtige. Jeg glæder mig allerede til næste år/gang, hvor vi skal samles igen. Jeg tror at forbundet ender med at få en masse gode undervisere samt trænere – der alle arbejde i den samme retning – så fed en weekend.

Bueskydning Danmark vurderer weekenden som en succes og håber på at kunne gentage det som et årligt arrangement.