Suveræne Stephan Hansen helt urørlig: Vinder VM-guld på hjemmebane

Suveræne Stephan Hansen helt urørlig: Vinder VM-guld på hjemmebaneKategori: Elite

Den danske compound-skytte Stephan Hansen skød sig på fantastisk vis til guld ved VM i bueskydning på hjemmebane i København.

I hjertet af den danske hovedstad på Christiansborg Slotsplads vandt Stephan Hansen i sikker stil med 147-143 over inderen Rajat Chauhan og kunne fortjent hænge guldmedaljen om halsen. Det var anden gang, at Stephan Hansen var på medaljeskamlen lørdag, da han tidligere på dagen havde vundet bronze med det danske herrehold i compound.

”Jeg havde aldrig drømt om at skulle stå foran sådan et publikum og blive verdensmester på hjemmebane. Det var helt sindssygt. Jeg havde været tilfreds med at komme i Top 8 – så det er helt sindssygt at gå hele vejen,” siger Stephan Hansen.

”Jeg stolede på mit eget skud og forcerede ikke. Nogle gange var jeg lidt nervøs, men jeg fik styr på nerverne,” siger han.

”Jeg kan sagtens blive bedre og forbedre mange ting. Næste mål er at gøre det en gang ting. Det er en ting at blive verdensmester, men at gøre det to gange i træk, det er en helt anden sag.”

Stephan Hansen havde inden den individuelle finale udtalt, at han havde en lille fordel i forhold til sin modstander, da han allerede havde prøvet at stå og skyde på Christiansborg Slotsplads.

Fordelen var dog ikke helt til at se i begyndelsen af matchen, hvor Rajat Chauhan fulgte godt med danskeren i det to første sæt, som endte helt lige 57-57 efter de første 6 pile.

Men herefter virkede det som om, at Stephan Hansen for alvor havde skudt sig varm, og inderen gik til gengæld lidt ned. Hansen satte tre 10’ere i 3. sæt, hvor Rajat Chauhan skød en 8’er på sin første pil. Dermed var den danske skytte pludselig foran med 3 point 88-85.

Det satte for alvor gang i stemningen på tribuneren på Christiansborg Slotsplads, hvor der var rigtig landskampsstemning og taktfaste ”Danmark”-tilråb lød ned mod de to skytter.

Inderen gav dog ikke op, og i 4. sæt var det hans tur til at skyde tre 10’ere og hale et enkelt point ind samlet. Stephan Hansen rystede dog ikke på hånden og gjorde sin modstander kunsten efter i 5. sæt, hvorefter han kunne lade sig hylde som verdensmester foran et storjublende publikum.

Det var Stephan Hansens første individuelle guldmedalje ved et senior VM. Han har tidligere vundet guld ved tre VM for ungdomsskytter.

 

Stephan Hansen bliver verdensmester i Compound for herrer Foto: Lars Møller

Stephan Hansen bliver verdensmester i Compound for herrer
Foto: Lars Møller

DK caption:  20150801, København, Danmark: VM i Bueskydning 2015 - Compound, Finaler. Danmark vinder Bronze i Mens Team. Patrick Laursen, Stephan Hansen og Martin Damsbo (DEN) Foto: Lars Møller UK caption: 20150801, Copenhagen, Denmark: World Archery Championships 2015 - Compound, Finals. Danmark vinder Bronze i Mens Team. Denmark win Bronze i Mens Team. Patrick Laursen, Stephan Hansen og Martin Damsbo (DEN) Foto: Lars Møller

VM i Bueskydning 2015 – Compound, Finaler. Danmark vinder Bronze i Mens Team. Patrick Laursen, Stephan Hansen og Martin Damsbo
Foto: Lars Møller