Tanja Gellenthien vinder guld ved World Cup!

Tanja Gellenthien vinder guld ved World Cup!Kategori: Elite

Danmark havde 3 skytter med ved finalerne ved World Cuppen i Lausanne. Tanja Gellenthien gik hele vejen og tog guld

Tanja var lørdag i sin 2. World Cup finale denne sæson, denne gang i Lausanne hvor hun skulle op imod den spanske Europamester Andrea Marcos. For bare 14 dage siden, missede Tanja guldet ved World Cuppen i Guatemala på shoot off, så det var en fokuseret dansk skytte som indtog finalebanen.

Det var tydeligt at begge skytter havde lidt svært ved at styre nerverne, og vinden drillede også en smule på finalebanen som blev bygget op ved siden af World Archerys hovedsædebygning.

I sidste ende viste Tanja sig dog som den bedst skydende på dagen, og vandt guldmatchen med 143-141. Dermed er Tanja også klar til World Cup finalen som skydes den 29-30. september 2021 i Yankton (USA).

Efter finale talte Tanja med World Archery TV: “Ord kan ikke beskrive det,” sagde Gellenthien. “Jeg har været i en del finaler i min karriere, men har aldrig taget guld. Nu er jeg bare rigtig glad!.”

“Jeg forsøgte bare at følge min game plan. Jeg ville afvikle gode og hurtige skud på grund af vinden som var rigtig tricky i dag. Jeg vidste at alt kunne ske, men jeg hold fast i planen og det lykkedes.” sagde en tydeligt meget glad Tanja Gellenthien.

Du kan gense alle Compoundfinalerne her: Compound finler, World Cup 2, Lausanne

Sølv til Mix holdet
Lidt tidligere på dagen skød Stephan Hansen og Tanja Gellenthien finale i Mix-hold, men her fik det danske superpar ikke helt styr på vinden. Det blev en tæt affære mod Hollandske Vermeulen/Schloesser, men det rakte ikke til guld. Hollænderne sejrede med 155-153.

Mathias Fullerton havde skudt sig frem til seminfinalen ved sin første World Cup, og det fik i den grad opmærksomhed på anlægget i Lausanne. I et stærkt felt med rutinerede skytter, stod Mathias virkelig overfor den største udfordring i sin karriere.

Det var tydeligt at vinden påvirkede hans skydning, og i både semifinale og broncematch, skulle Mathias lige finde roen og banen. Desværre betød det også, at Mathias kom hurtigt bagud i begge matcher, og selvom Mathias endte i stærk skydning på højt niveau, var det for sent. Fullerton skyder sig ind på en flot 4. plads, hvilket er en fantastisk præstation af den kun 17 årige dansker!

Mathias Fullerton, World Cup – Lausanne 2021

Stephan Hansen, World Cup – Lausanne 2021

Tanja Gellenthien, World Cup – Lausanne 2021