Team Danmark: Samarbejdsaftaler med forbundene for 2019 på plads

Team Danmark: Samarbejdsaftaler med forbundene for 2019 på pladsKategori: Generelt

Team Danmarks bestyrelse bevilger i 2019 i alt 94,7 mio. kr. til elitearbejdet i 24 specialforbund. Økonomien i samarbejdsaftalerne er samlet set på samme niveau som 2018. Næste år bliver for mange specialforbund et afgørende år med vigtige mesterskaber og OL-kvalifikation.

Team Danmarks bestyrelse har godkendt indstillingerne til 24 specialforbunds elitestøtte for 2019. De vil samlet modtage 94,7 mio. kr. i støtte fra Team Danmark næste år. Det er en mindre stigning på ca. en halv million kroner i forhold til 2018. Team Danmarks bestyrelsesformand, Frank Jensen, glæder sig over, at Team Danmark kan fastholde det samlede støtteniveau på samme niveau som 2018.

”Dansk eliteidræt står godt rustet her på kanten til 2019. Danmark kan være stolt af, at vi er med fremme i så mange forskellige sportsgrene. Vi ser store talenter og etablerede atleter fra så forskellige sportsgrene som golf, motorsport, kajak, cykling til ridning. For bare at nævne nogle eksempler. Det viser dels, hvor stort et potentiale, der er i dansk eliteidræt og dels, hvor velfungerende model, vi har i Danmark,” siger Frank Jensen.

Sammen med specialforbundene har Team Danmark udarbejdet målrettede og ambitiøse samarbejdsaftaler for 2019, hvor de investeringer, som kan gøre en forskel på både den korte og lange bane er beskrevet. For mange specialforbund er fokus OL i 2020.

”OL i Tokyo nærmer sig hastigt, og derfor bliver 2019 et vigtigt kvalifikationsår for flere specialforbund….. Du kan læse hele Team Danmarks pressemeddelelse her: Samarbejdsaftaler med forbundene for 2019 på plads

Bueskydnings aftale med Team Danmark
For Bueskydning Danmarks vedkommende betyder godkendelsen af samarbejdsaftalen, at vi kan opretholde samme aktivitetsniveau i 2019 som vi havde i 2018, og at vi kan rette fokus imod kvalifikation til OL2020 som det helt store mål for den kortsigtede aftale. Samtidig bliver oprettelsen af et landsholdcenter i Brøndby helt centralt for aktiviteterne for vores eliteskytter i de kommende år.

Vi har valgt at opføre landsholdscenteret i Brøndby, således at vi kan udnytte de synagier der ligger i at være placeret tæt ved Team Danmark eksperter, faciliteterne i Idrættens Hus og Bueskydning Danmarks sportslige ledelse.

Som Team Danmark beskriver i deres pressemeddelelse, indeholder aftalerne både kortsigtet og langsigtet mål. I aftalen imellem Team Danmark og Bueskydning Danmark kigger vi også på talentudvikling som et hovedtema. Her kommer aktiviteterne i vores talentcentre og landsholdscenteret til at være centrale fokuspunkter i de kommende år.

Aftalen mellem Bueskydning Danmark og Team Danmark for 2019, findes ligeledes i pressemeddelelsen fra Team Danmark.