Udtagelse af dame recurve til VM 2015 og European Games 

Udtagelse af dame recurve til VM 2015 og European Games Kategori: Elite, Info omkring landsholdet

Landstræner Niels Dall og sportschef Allan B. Grønkjær har i samråd med Eliteansvarlig Klaus Lykkebæk udtaget dame recurve holdet til VM og European Games. De tre skytter udtagne skytter er:

  • Maja Jager
  • Natasja Bech
  • Carina Rosenvinge

Der vil være to reserver. De er:

  • Anne Marie Laursen
  • Randi Degn

 

Udtagelsen af de tre skytter er lavet ud fra målsætningen for VM. Her er målet primært, at dameholdet i første omgang skal være med i holdskydningen til VM. Det vil sige, at vi skal være blandt de 16 hold, der deltager i holdturneringen. Både i jagten på et godt VM-resultat og OL-kvalifikation.

Maja Jager, Carina Rosenvinge og Natasja Bech har alle tre udmærket sig i træningen op til sæsonen og frem til nu. I vores samlede vurdering af indsatsen blandt alle på holdet, er det de tre bueskytter, der står stærkest. Deres fysik er det bedste, vi nogensinde har set af danske damebueskytter, og de formår alle tre at holde sig til den plan, der er lagt – også i de mest pressede situationer.

Dame landstræner Niels Dall forklarer:

“Jeg vurderer, at flere forskellige kombinationer af skytter vil kunne opfylde ambitionen om at komme blandt de 16 bedste hold, der går videre til holdfinalerne. Jeg er dog overbevist om, at Maja, Carina og Natasja kan levere den bedste præstation i den form for konkurrence, som holdskydningen er. Her skal vi ud i matchskydning, og til World Cuppen i Tyrkiet testede vi netop den konstellation af. De leverede som hold en meget lovende og sikker præstation, som bekræfter troen på denne konstellation.

Det samme gør de grundige iagttagelser og analyser, der er lavet på baggrund af de seneste World Cups, de hjemlige udtagelsesstævner og den løbende træning. Her indgår både den tekniske og den fysiske del naturligvis som en del af vurderingen.

Det er dejligt, at vi har en bredde blandt de bedste skytter, som har betydet, at der har været kamp til det sidste om pladserne til VM og European Games. Det betyder også, at vi er trygge ved at sætte en af reserverne ind på holdet, hvis en situation skulle kræve det.”

Det skal her understreges, at udtagelsen gælder både for VM, men også for European Games.

 

For kommentarer eller spørgsmål kan der rettes henvendelse til:

Landstræner Niels Dall på nd@bueskydningdanmark.dk og tlf.nr. 30427060

Sportschef Allan B. Grønkjær og tlf.nr. 41813171