Ungdomslandshold og Talentcenter i 2016

Ungdomslandshold og Talentcenter i 2016Kategori: Elite, Generelt, Info omkring landsholdet

Bueskydning Danmark har udtaget skytter til ungdomslandsholdet 2016. Ansvarlig for udtagelsen er Mads Krogshede, ungdomslandstræner, og Allan B. Grønkjær, sportschef. Udtagelsen er sket i samråd med landstræner Niels Dall.

Baggrunden for udtagelsen er vores kendskab til skytterne. Vi har vurderet deres potentiale til at udvikle sig ved at være på ungdomslandsholdet. Vi har også vurderet udtagelsen i forhold til, hvilke skytter der har potentiale til at indfri årets målsætninger til ungdoms-EM:

  • Compound: Potentiale til en top 4-placering til U-EM
  • Recurve: Potentiale til en top 8-placering til U-EM

Målsætningerne gælder også for hold.

Det er naturligvis vigtigt, at en skytte på ungdomslandshold kan se sig selv som en del af sådan en resultatmålsætning. Samtidig – og mindst ligeså vigtigt – at skytten skal være indstillet på at udvikle sig som bueskytte. Det kræver tillid til projektet for at skabe det bedste samarbejde.

Vores ambition er, at vi skal udvikle det niveau, skytterne pt. har og på den måde gøre skytterne bedre. Det alt overskyggende mål for ungdomslandsholdet er dog stadig udvikling med et langsigtet perspektiv. Fra ungdomslandsholdet vil vi på sigt skabe seniorskytter, der kan vinde medaljer til Danmark.

Udover udtagelsen til ungdomslandshold har vi valgt at tilbyde en stor gruppe skytter en plads på vores Talentcenter-niveau. Disse skytter er i første omgang de skytter, der deltog i samlingen forud for ungdomslandsholdsudtagelsen den 9. januar 2016. Listen over skytter på Talentcenter vil blive uddybet henover den næste periode. Derudover er der skytter, som sidste år var tilknyttet Talentcenter, og de vil også være med i betragtningen til tilbuddet i år. Listen viser med andre ord her og nu kun de skytter, der fra samlingen den 9. januar ikke er kommet på ungdomslandsholdet i første omgang.

Vi forventer, at vi vil have 6-8 fælles Talentcentersamlinger i løbet af året. Det er samlinger, hvor vi arbejder Talentskytter fra hele landet. Derudover har vi et samarbejde med Holstebro kommune om et fast talentprojekt i Holstebro, og ligeledes et projekt med Aarhus Bueskyttelaug. Det skal suppleres med et projekt på Sjælland. Vi forventer, at vi afslutter forhandlingerne om dette projekt i de kommende uger.

Vi håber, alle skytterne giver den en skalle til træningen. Muligheden for at skyde udtagelseskravet til European Youth Cup 1 og Ungdoms-EM 2016 er en mulighed for alle. De skytter, det lykkes for, får tilbuddet om at komme på ungdomslandsholdet i løbet af sæsonen. Ungdomslandsholdet er altså ikke et lukket hold for hele året. Vi holder løbende øje med vores ungdomsskytter udvikling, og der kan derfor ske ændringer på ungdomslandsholdet.

Du kan læse mere om indsatsen på ungdomslandsholdet og udtagelseskravene til European Youth Cup 1 og U-EM i 2016 her.

Vi glæder til samarbejdet med skytterne.

Du kan se hele ungdomslandsholdet og den foreløbige gruppe af skytter til Talentcenter i 2016 herunder. Enkelte skytter har på forhånd meldt fra til ungdomslandsholdt på grund af en nuværende skade eller genoptræning fra en skade. Det gælder blandt andet ungdoms- og senior VM-deltager i 2015 Jonathan Ipsen. Han døjer med en skade, som sætter ham ud af spillet det meste af foråret. Det bliver derfor svært for ham at deltage i dette års konkurrencesæson.

Ungdomslandshold 2016

Recurve
Junior Klub
Camilla Nielsen Midtfyn
Kirstine Andersen Holstebro
Natasja Bech Esbjerg
Aske Halskov Aalborg
Magnus Bager Arcus
Kadet Klub
Cecilia Olesen Esbjerg
Jonathan Ørsted Pedersen Køge
Aspirant Klub
Emil Skouboe Esbjerg
 

 

Compound

Junior Klub
Katja Ree Møller Sorø
Sasha Rasmussen TIK
Thor Guldmann Sorø
Kadet Klub
INGEN OPTAGET
Aspirant Klub
Sasha Haagen Andersen Lyngby
Sune Rasmussen TIK

 

Talentcenter 2016 (foreløbig)

Recurve  
Junior Klub
Anina Keil Rønne
Mai Jensen Vordingborg
Christian Brynning Holstebro
Jonathan Ipsen Køge
Mikkel Thomsen Aarhus
David Torndal  Randers
 

Kadet

 

Klub

Anna Sidenius Køge
Lea Mogree Nissen Holstebro
Anne Sofie Bjørn Aalborg
Freja Froberg Køge
Amalie Rafn København
Mikkel Berrig Rasmussen TIK
Lau Kartholm Lyngby
Rasmus Brynning Holstebro
Emil malik albrechtsen Køge
Yngwie Asbjørn Nielsen Aarhus
Aspirant Klub
Lærke Bøgelund   Andersen S.G & I.F Eggeslevmagle
Jeppe Johansen CIF
 

 

Compound

 
Junior Klub
Martin K Nielsen Lyngby
Kadet Klub
Sara Nørgård Hinnum Hut
Frederik Emil Bengtson TIK
Jesper Topbjerg Hinnum Hut
Marcus Sehested Vordingborg
Max Banke Jørgensen Midtfyn
Simon Olsen Vordingborg
Nikolaj Ringgard West Vendsyssel buelaug
Aspirant Klub
Christoffer Berg Lyngby
Tore Lindboe Bjarnarson Lyngby