Ungdomsturneringen i region øst udvides med svensk deltagelse

Ungdomsturneringen i region øst udvides med svensk deltagelseKategori: Bredde, Diverse stævner

Klubberne på Sjælland har i over 25 år haft en turnering for ungdom, sommer og vinter. Efterhånden kender skytter og ledere hinanden rigtig godt, så det har noget tid været på tegnebrættet at udvide region øst med Skåne. I november 2014 Snakkede Jørgen Phillip med nogle leder fra Skånes Bueskytteforbund. De syntes også at det er en god ide, og var villige til at afprøve det koncept, som ungdomsturneringen bygger på.

To stævner blev aftalt afviklet denne sommer,  den 23. maj 2015 i Skurup (Sverige) og den 19. juni 2015 i Lyngby (DK). Her skulle det vise sig om interesse er tilstede blandt deltagere.

I Sverige lykkedes det!
Den 23. maj 2015 i Skuerup (Sverige), var der flest danske skytter som deltog, men de svenskere der deltog, var meget positive og overraskede vores koncept. De havde aldrig mødt noget lignende, og dette blev taget som et kompliment!

Bueskydning Danmarks og Region øst forventninger
At samarbejdet og tilførelsen af Skånes Bueskytteforbund vil skabe fornyelse i region øst ungdomsturnering, både sportslig og for interessen i at deltage.

Svenskerne har nogle gode bar og lang buer, en gruppe som region øst har haft fokus på de sidste par år, og som der skal bygges vider på. Nu skærper vi konkurrencen. Hårdere konkurrence = mere koncentration = beder resultater.

At compound og recurve får konkurrence fra andre end de ”sædvanelige”, skabe spænding om udfaldet, og der igennem hæve de sportslige resultater.

Fremtiden
Det er aftalt at hvis dette bare ligner begyndelsen til noget godt, vil vi forsætte og afprøve med to indendørs skydninger i vinteren 2015-2016, samt arrangere stævner igen til næste år.

Så hermed en opfordring til at tilmelde sig ungdomsturneringen, og få en sjov og anderledes oplevelse med sin sport.

Download (PDF, 553KB)