Vedr. ansøgning om DIF medaljer

Vedr. ansøgning om DIF medaljerKategori: Bredde, Elite, Generelt
Tags: ,

Jeg tror, at det er ved at være tid til at redegøre for, efter hvilke kriterier DIF medaljer kan erhverves.

Allerførst – der kan kun ansøges om DIF medaljer til Seniormesterskaber – der kan desværre ikke søges til Master.

Derudover siger DIF’s regler, at konkurrencen skal være godkendt og afviklet som internationalt mesterskab (NM, EM, VM eller OL). Dog kan en konkurrence, der kun kendes og afvikles i Danmark, godkendes som danmarksmesterskab, hvis den har meget stor udbredelse og stabilitet.

For at kunne søge om en DIF medalje skal konkurrencen være gennemført mindst 3 år med godkendt antal deltagere – Individuelt mindst 5 personer og for hold mindst 3 hold.

I og med 3D skydes internationalt – så følges de internationale regler – dvs. vi kan ikke søge om 3D DIF medaljer til rene buehold! Men hvis vi skyder hold, som de gør internationalt, så vil vi efter 3 år med mindst 3 hold HVERT år – kunne søge om det.

Grunden til at vi har kunnet søge om medaljer til Bar- og Langbuer indendørs, når det ikke skydes internationalt, er, at det har stor udbredelse og stabilitet.

Vi har i skrivende stund DIF medaljer til

Recurve 18m Inde Herrer, Damer, Hold
Compound 18m Inde Herrer, Damer, Hold
Langbue 18m Inde Herrer, Damer, Hold
Barbue 18m Inde Herrer
Recurve Olympisk Runde Herrer, Damer, Hold, Mixed Team
Compound Match Runde Herrer, Damer, Hold, Mixed Team
Compound Felt 3D Herrer
Barbue Felt 3D Herrer
Langbue Felt 3D Herrer
Langbue Felt 3D Damer
Instinktiv Felt 3D Herrer
Buejæger Felt 3D

Såfremt der er nok deltagere til DM Ude i 2016 i Herre Langbue vil vi kunne søge om DIF medalje fra næste år – ligesom der vil kunne søges om  medaljer til Dame Compound i 3D, hvis der er nok deltagere der.

Endeligt skal I være opmærksomme på, at hvis der ét år er for få deltagere, så kan vi risikere at skulle starte forfra med 3 år.