Verdens bedste bueskytter duellerer i Odense i weekenden

Verdens bedste bueskytter duellerer i Odense i weekendenKategori: Diverse stævner, Info omkring landsholdet, Presse
Tags:

Kongens Have i Odense tæt på H.C. Andersens Hus danner i weekenden ramme om 2016 Hyundai Archery World Cup Final. Syv danskere stiller til start.

Nedtællingen er i gang. I weekenden afgøres 2016 Hyundai Archery World Cup Final, hvor syv danskere – heriblandt Maja Jager (Årets Sportsnavn i Danmark i 2013) – er med.

World Cup-finalen i bueskydning (compound og recurve) vil blive afviklet i eventyrlige rammer i Kongens Have i Odense tæt på H.C. Andersens Hus. World Cup-finalisterne skal skyde om hæder og ære med Odense Slot i baggrunden.

World Cup-finalen i bueskydning 2016 arrangeres af Bueskydning Danmark i samarbejde med Sport Event Fyn og Sport Event Denmark.

”Vi glæder os. Der er tale om en masse ihærdig forberedelse til en stor event, som snart kulminerer,” siger formand for Bueskydning Danmark, Rolf Lind, der står i spidsen for en frivillig-organisation, som allerede fortjener guld.

”På forhånd tak til vores samarbejdspartnere – Sport Event Denmark og Sport Event Fyn – og de godt 70 frivillige. Vi er alle enige om, at det er sjovt at skabe opmærksomhed omkring bueskydning. At afvikle en World Cup-finale giver for alvor mening, når det samtidig lykkes at øge bevidstheden om bueskydning og tiltrække nye medlemmer i klubberne landet over,” supplerer Rolf Lind.

I ovenstående forbindelse har bl.a. 400 fynske 5. og 6. klasses-elever varmet op til 2016 Hyundai Archery World Cup Final ved Skolernes World Cup. Selve finalerne i Skolernes World Cup løber af stablen på træningsbanerne i Kongens Have på fredag, inden de professionelle bueskytter overtager scenen.

DR3 sender i øvrigt fra 2016 Hyundai Archery World Cup Final. Den direkte transmission starter kl. 09.55 både lørdag og søndag.

2016 Hyundai Archery World Cup Final er rent billetmæssigt opdelt i fire sessioner, og billetprisen per session er blot kr. 60.

Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, glæder sig i lighed med Bueskydning Danmark til endnu en stor sportsevent på dansk grund.

”I 2009 var Danmark med til at sætte helt nye standarder for afviklingen af en World Cup-finale i bueskydning i Nyhavn. Forrige sommer oplevede mange et ikonisk VM-set-up på Christiansborg Slotsplads. I weekenden afvikler Bueskydning Danmark i samarbejde med Sport Event Fyn og Sport Event Denmark World Cup-finalen i Kongens Have i H.C. Andersens Odense. Man kunne få lyst til at sige, at det er en eventyrlig fortælling om, hvordan Danmark har skabt et stærkt renommé i den internationale bueskydningsverden,” siger Lars Lundov.

Borgmester i Odense Kommune, Anker Boye (S), byder velkommen.

”Vi ser frem til at byde verdens bedste bueskytter velkommen i hjertet af H.C. Andersens hjemby i en helt unik kulisse til en sportsevent. Odense er midt i en transformation til en moderne dansk storby, og i denne udviklingsfase glæder vi os over en sportsevent, der skaber basis for spændende aktivering af såvel skoleelever fra hele Fyn som vores stærke robotmiljø i Odense,” siger Anker Boye.

Set med rød-hvide og stringent sportslige briller er fokus først og fremmest på Sarah Sönnichsen (Dame Compound), Martin Damsbo (Herre Compound) og Maja Jager (Dame Recurve). Både Martin Damsbo (vinder af World Cup-finalen i 2013) og Maja Jager (Årets Sportsnavn i Danmark i 2013) har fynske aner, og de får altså herved hjemmebane med stort H. Læs betragtninger fra Allan Grønkjær (sportschef i Bueskydning Danmark) her.

For yderligere kommentarer kontakt:
Formand for Bueskydning Danmark, Rolf Lind 40 52 55 92
Direktør i Sport Event Denmark, Lars Lundov 40 31 48 55
Borgmester i Odense Kommune, Anker Boye 40 75 33 33

Danmarks hold til World Cup-finalen i Odense

Dame Compound
Sarah Sönnichsen, TIK
Erika Anear, TIK

Herre Compound
Martin Damsbo, TIK

Dame Recurve
Maja Jager, Broby

Herre Recurve
Johan Weiss, Randers

Mix Compound
Stephan Hansen, Nykøbing
Tanja Jensen, TIK

Mix Recurve
Johan Weiss, Randers
Maja Jager, Broby

FAKTA OM WORLD CUP & WORLD CUP-FINALEN I BUESKYDNING I ODENSE

 • World Cup afvikles hvert år.
 • World Cup afvikles normalt over fire runder i fire forskellige lande, men pga. OL er der i 2016 kun afholdt tre indledende stævner i henholdsvis Shanghai i Kina, Medellin i Columbia og Antalya i Tyrkiet.
 • De syv bedste skytter fra årets World Cup-afdelinger har kvalificeret sig til World Cup-finalen i hver række, recurve og compound. Den ottende skytte i hver række er fra hjemlandet (uanset landets/skyttens placering på World Cup-ranglisten).
 • Derudover deltager årets bedste mixhold fra hhv. recurve og compound. De skyder mod et mixhold i hhv. recurve og compound fra værtslandet.
 • World Cup-finalen afvikles i Odense den 24.-25. september.
 • Der skydes i Kongens Have med Odense Slot i baggrunden.
 • Billetter kan købes her.
 • Officielt navn: 2016 Hyundai Archery World Cup Final.
 • World Cup-finalen i bueskydning 2016 arrangeres af Bueskydning Danmark i samarbejde med Sport Event Fyn og Sport Event Denmark.
 • World Cup-ranglisten – tryk her.
 • Pressen/medier kan/skal akkrediteres via dette link.
 • Program for World Cup-finalen – se nedenfor.
 • Følg mere med via Facebook – tryk her.
 • Oprindelig pressemeddelelse om tildelingen af 2016 Hyundai Archery World Cup Final – tryk her.
 • Pressemeddelelse fra det internationale bueskydningsforbund (World Archery) – tryk her.
 • Få det samlede resultatmæssige overblik ifm. 2016 Hyundai Archery World Cup Final her.
 • #ArcheryOdense #sporteventDK #visitfyn

Download (PDF, 83KB)