VM i bueskydning blev like never before

VM i bueskydning blev like never beforeKategori: Elite

623 bueskytter fra 96 nationer, 1.097 kampe og to danske medaljer. VM i bueskydning i København blev ikke bare det største nogensinde. Verdensmesterskabet blev også en triumf for de danske compound skytter og København som sporteventby.

Buen er blevet spændt, sluppet og mere end 55.688 pile sendt afsted mod centrum af skiven under VM i bueskydning i København, som sluttede i dag.

Christiansborg Slotsplads dannede ikoniske rammer for finalerne i weekenden, hvor verdens bedste bueskytter i bagende sol kæmpede om VM-medaljer.

Alle billetter til finalerne var solgt på førstedagen af VM, og de mange tilskuere kunne lørdag se Danmarks compound-drenge i form af Stephan Hansen, Martin Damsbo og Patrick Laursen vinde en flot bronzemedalje.

Senere på dagen var stemningen elektrisk, da unge Stephan Hansen igen trådte ind på den største scene og skød sig til sin første VM-guldmedalje som senior, blot to måneder efter han havde sikret sig ungdomsverdensmesterskabet. En præstation, som ingen tidligere har begået.

Formand for Bueskydning Danmark Rolf Lind var da også en meget tilfreds mand, da den sidste pil var sendt af sted og alle VM-medaljer overrakt på Christiansborg Slotsplads.

”Jeg er glad og stolt over det VM, som København og Sport Event Denmark har gjort det muligt for os at afvikle i hjertet af vores hovedstad. Finalerne på Christiansborg Slotsplads hat sat et ikonisk eftermægle på byens puls. Jeg er sikker på, at dette VM vil være et, som hele Bueskydning Danmark vil se tilbage på med stolthed i mange år fremover,” siger Rolf Lind

Direktør for Sport Event Denmark Lars Lundov supplerer buketten af roser med ordene:

”Christiansborg Slotsplads viste sig endnu engang som en perfekt kulisse for et stort internationalt mesterskab. Ligesom ved eksempelvis VM i halvmaraton blev også dette VM i bueskydning rost til skyerne nationalt og internationalt for netop valget af slotspladsen som finalearena. Stephan Hansens imponerende guldmedalje og det danske compund holds bronzemedaljer, billederne af de fyldte tribuner, skytterne på den blå måtte og toppen af Børsen er blot nogle af de billeder, som Danmark og dansk bueskydning vil blive husket for,” siger Lars Lundov.

”VM i bueskydning i denne uge var et pletskud både for sporten og for København. Bueskydning er kendt for at udvælge flotte og utraditionelle rammer for deres store mesterskaber. I København skød sporten sig ind i de danske hjerter ved World Cup finalen i 2009 og VM’et i bueskydning toppede op med endnu en episk og utraditionel arena i hjertet af vores hovedstad,” siger Lars Vallentin, chef for sportevents i Wonderful Copenhagen.

Det internationale bueforbunds generalsekretær Tom Dielen var allerede ude sin store anerkendelse af VM i København lørdag eftermiddag, da danske Stephan Hansen vandt guld i compound.

“I dag var en historisk dag bueskydning i den skønne og unikke placering i hjertet af København,” siger Tom Dielen og fortsætter:

”Ikke alene fik Danmark sin verdensmester på hjemmebane ved Stephan Hansen men også for fulde huse på udsolgte tribuner fuld af heppende danskere. Eventen blev transmitteret direkte på TV 2 og sendt til hele verden. Og for første gang blev bueskydning dækket af en nyhedshelikopter,” siger han.

VM i bueskydning i København høstede således mange roser, også fra de kommende OL-værter i Rio og Tokyo, som var på inspirationstur.

210 frivillige fra seks forskellige lande var med til at sikre, at VM i bueskydning i København blev like never before.

Foto: Lars Møller

Foto: Lars Møller