3 genveje til flere points i 3D-skydning

3 genveje til flere points i 3D-skydningKategori: Bladet, Generelt

Så du landstræner David Hauges historie i juni-nummeret af Magasinet Bueskydning (2021)? Så har du her de 3 genveje til flere points i 3D-skydning.

Find Magasinet Bueskydning her

1. genvej
Sørg for at få dit udstyr justeret og trimmet til optimal præstation. Jeg ser nogle gange forfærdelige trim, når jeg er ude til stævnerne, og det fremmer ikke optimal præstation.

2. genvej
En let måde at få flere points på en 3D-runde, findes det?
RØD ALARM!! Tag buen ned og begynd forfra – kan du det? Jeg ser så utroligt ofte, at skytter vælger at gennemføre et skud, som de udmærket er klar over ikke er optimalt sat op.
Vi er alle udstyret med en underbevidsthed, som hele tiden monitorerer tusindvis af opmærksomhedspunkter i kroppen. Hvis underbevidstheden råber op til dig, at din balance er dårlig, og du svajer, så skal du ikke ignorere dette og skyde pilen alligevel. Så skal du tage buen ned og få styr på din balance, inden du sætter skuddet op igen. Det samme gælder for skulderposition, håndstilling, vind på banen og så videre.
Jeg vil vove den påstand, at alle breddeskytter kan forøge deres score på 30 mål med mindst 10 points, hvis bare de tager buen ned og starter skuddet korrekt forfra mindst fem gange, når underbevidstheden har advaret om, at noget er galt.
Så derfor – lyt til advarsler fra din underbevidsthed – den prøver at hjælpe dig. Tænk, hvis du havde fem skud, hvor du fik otte points i stedet for fem eller 10 points i stedet for otte. Det bliver hurtigt til en anselig mængde “ekstra” points.

3. genvej
Hvor langt væk står dyret? I 3D er evnen til at foretage korrekt afstandsvurdering en vigtig faktor. Træning af afstandsvurdering er ikke afhængig af, om du har pletskræk, korrekt udstyr og så videre. Det eneste, det kræver er tid … masser af tid.
Da jeg begyndte på 3D, gik jeg lange ture i skove og på marker for at træne min evne til at vurdere afstande korrekt.
Har du ikke en afstandsmåler til at verificere din vurdering, kan du skridte afstanden op og på den måde komme tættere på den faktiske afstand. Med masser af træning kan du med sikker afstandsvurdering undgå at tabe ærgerlige points, fordi dyret står seks meter forkert i forhold til din vurdering.