Forbundsmesterskab Masters Inde 2016

Forbundsmesterskab Masters Inde 2016Kategori: Bredde, Diverse stævner, Generelt
Tags:

Ved  sidste forbundsmøde blev det vedtaget, at vi på forsøgsbasis skulle prøve at afholde forbundsmesterskaber særskilt for Masters. Dette afholdt Arcus indendørs sidst i februar. Undertegnede havde fornøjelsen af at være med både som arrangør og som skytte. Vi var spændt på, hvor mange deltagere, der ville komme, men satsede på at kunne holde det over én dag.

Vi nåede op på 45 deltagere, hvilket gjorde, at vi kunne nøjes med at starte finaleskydningen ved 1/8-del, og det sammen med, at alle guldfinaler blev skudt samtidig gjorde, at stævnet, der startede kl. 9, kunne slutte ved 18-tiden. Jeg tror, det er en god idé fortsat at gøre dette, så stævnet stadig kan holdes over én dag uden at blive langtrukkent, selvom der skulle komme flere deltagere fremover.

Deltagerne var bredt repræsenteret fra tidligere OL-deltagerne til nybegyndere, der var med til deres første stævne. Der deltog sågar en far sammen med sin søn, begge skydende som Masters.

Som deltager var det et umådelig dejligt stævne at deltage i. Fra starten var der en hyggelig og rolig stemning. Der var livlig samtale både mellem skydelinjen og måtterne og bag skydelinjen. Mange minder og gode råd om bueskydning blev udvekslet undervejs og nye blev sat ind i regler og traditioner. Den hyggelige stemning forhindrede dog ikke, at der blev gået til den sportsligt: Poul Erik Brønd satte dansk rekord og tangerede verdensrekorden med 149 point i guldfinalen mod Erik P. Nielsen. Hanne Christensen satte dansk og europæisk rekord med 142 point i semifinalen. Der blev vist også sat rekord i kaffedrikning, i hvert fald lød det fra boden, at de aldrig havde solgt så meget kaffe til et stævne.

Jeg håber, det er en tradition, der er kommet for at blive! Her kunne Masters nyde deres eget mesterskab, hvilket der jo var mange, der gjorde. Endvidere bliver Senior-mesterskabet mere overskueligt, da der ikke skal være plads til disse 8 kategorier i finaleskydningerne til DM.

Nedenfor kan I se lidt billeder fra mesterskabet. Billederne er taget af Frederikke Bager.

Henny Jeremiassen, Arcus

 

DSC_0429 (1)

DSC_2396

DSC_0006