Taastrup Talentcenter

Taastrup Talentcenter

Holstebro Talentcenter

Taastrup Talentcenter

Taastrup talentcenter ligger i forbindelse med Taastrup bueskytteklub (TIK) og har eksisteret siden 2016.

Hvad kan Taastrup Talentcenter tilbyde?

Vi kan tilbyde træning i både Recurve og Compound. Trænerne på Taastrup talentcenter har mange års erfaring som skytter på højt landsholds niveau med henholdsvis Recurve (Mikkel) og Compound (Damsbo). Begge har trænet under Coach Kim af flere omgange og har derved godt kendskab til både grej og skyde teknik.


TIK talentcenter arbejder for at gøre de unge talenter klar til ungdoms/senior landsholdet igennem samarbejde, seriøs træning og fællesskab. Vi fokusere meget på konkurrence og den elitære træningsform, både når det drejer sig om skyttens egen tekniske og mentale udvikling, såvel som grej optimering, tuning, justering. Det er vigtigt for os, at skytterne lærer at samarbejde på tværs af klub, køn, alder og buetyper. Skytterne skal lære at stå på egne ben, så de er klar, når de kommer ud og skyder internationalt, hvor de ikke altid kan have en træner bag sig.
Som forbundets motto lyder, så skal det være sjovt at skyde med bue, men for dem der gerne vil nå mere med deres skydning, så er det ikke altid kun sjovt. Nogle gange er det også lidt hårdt når, man vil nå toppen.

”Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success” Henry Ford

Træningen på Taastrup Talentcenter

I indendørssæsonen træner vi i hallen, som tilstøder TIK'S lokaler. Indendørssæsonen bruges til at gøre skytterne stærkere og klar til udendørs, så der er meget fokus på fysisk træning.
Træningen starter med fælles opsætning kl. 17.15 efterfulgt af skydning, (programmet varierer, alt efter stævne deltagelse eller ønsker fra skytter). Kl. 19.15 pakker vi sammen og fortsætter træningen i styrketræningslokalet, hvor vi slutter ca. kl. 21.
I udendørssæsonen skyder vi på TIK'S udendørs baner. Træningen starter kl. 17.15 med fælles opsætning og vi skyder til det bliver mørkt (ca. kl. 21). Hvis vejret ikke er til at skyde i (meget dårligt vejr), så afslutter vi med styrketræning.

Træner


...
Martin Damsbo
Compound træner og recurve træner

Jeg har skudt med bue siden 1994. Min første bue var en legetøjsbue, som jeg fik af min nabo. Med den gjorde jeg hele nabolaget usikker med at skyde pile rundt i haven. Da jeg ikke havde flere pile tilbage, mente min mor, at det var bedst, at jeg tog med min nabo over i den lokale bue klub, for at “lære” at skyde rigtigt. I 2000 havde jeg min første udenlandstur med ungdomslandsholdet til Kroatien, og i 2002 havde jeg min første plads på Senior landsholdet, selvom jeg stadig var junior skytte. Siden da har jeg haft min faste plads på senior landsholdet, og jeg deltager i 5-10 internationale turneringer om året.
2013 var til dato den bedste sæson, worldcup sølv, bronze, guld worldcup hold, Guld World cup finalen i paris, VM guld hold, World archery athlethe of the year, vinder af den internationale “Act of fair play award” Guld Berlin Open.

...
Mikkel Berrig
Recurve træner

Jeg har altid skudt med Recurve bue. Jeg har både skudt på ungdoms- og seniorlandsholdet, hvor jeg senest kvalificerede mig til senior EM 2021, men da jeg startede på min videregående uddannelse, satte jeg min aktive karriere i bueskydning på pause. Jeg har i flere år været en stor del af træningen i TIK, hvor jeg også var med på talentcentertræningen. Jeg har Danske Mesterskaber både individuelt og for hold, og senest ved senior DM 2020 tog jeg indivuduelt guld. Jeg har siden 2020 været træner på Talentcenter TIK, hvor jeg i samarbejde med Martin Damsbo står for træningen.