Bliv en del af dommer fællesskabet

Bliv en del af dommer fællesskabetKategori: Diverse stævner, Generelt

Kunne du tænkte dig at blive en del af dommer fællesskabet i Bueskydning? Du har nu muligheden for at deltage i Bueskydning Danmarks dommeruddannelse og derigennem gå nye oplevelser med bueskydning. 

Vi håber, at mange af jer vil ønske at opleve denne anderledes vinkel på bueskydning, som også kan byde på store oplevelser med vores sport.

Er du nysgerrig på, hvad et dommerkursus indeholder, kan du læse lidt mere om det her:

Kurset er et 3-dages kursus, bestående af teoretiske oplæg, praktiske øvelser, gruppearbejde og afsluttende prøve. På kurset vil der blandt andet blive undervist i:

  • Generel opbygning af lovene
  • Regler og deres brugsområde, fremgangsmåde for ændringer
  • Dommeretik, hold og adfærd
  • Dommerens opgaver: Før, under og efter konkurrence
  • Kontrol af skiveskydningsbaner, feltbaner og udstyr
  • Kontrol af skytteudstyr
  • Bedømmelse af pileværdier
  • Indendørs regler og holdskydning
  • Sikkerhed
  • Protester, reklameregler og doping

Udbytte
Kurset uddanner dommere til at være både national Skive og Feltdommer. Deltagerne får inden kurset en forberedende opgave, der skal løses. Er kurset overtegnet, så bruges den forberedende opgave til at finde deltagerne. Kurset afsluttes med en skriftlig prøve (kan afleveres elektronisk) og den endelige godkendelse som dommer baseres både på denne prøve og på kursistens praktiske ageren under kurset.

Optagelsesprøve
Inden din deltagelse på kurset kan godkendes, skal du bestå en optagelsesprøve, som skal laves selvstædigt i eget hjem. Prøven danner grundlag for optagelsen på kurset og bliver tilsendt til dig efter din tilmelding. Du få info om, hvornår prøven skal være afsluttet og indsendt til dommerudvalget i forbindelse med udsendelsen af prøven. Prøven tager 4 timer at gennemføre.

Dommeraspirant
Som noget nyt giver Bueskydning Danmark dig mulighed for at gå til et stævne sammen med en erfaren dommer, så du får et indtryk af, hvad det vil sige at være dommer, inden du tager stilling til, om det er noget for dig.

Sådan gør du
Hvis du har lyst til at prøve dig selv af som dommeraspirant, så kontakt dommerformand Lis Lassen på nedenstående mail.
Ved at tilmelde dig som dommeraspirant forpligter du dig til at have 2 ganges dommeraktivitet.

Kontakt dommerformand Lis Lassen på mail – såfremt du er interesseret i at deltage i kurset eller prøve at gå til stævne som dommeraspirant INDEN du tager endeligt stilling.

Tid og sted:
Kurset arrangeres af Bueskydning Danmark Dommerudvalg, og starter fredag den 5. november 2021 kl. 18.00 og forventes afsluttet søndag den 7. november 2021 kl. 16.00. Kurset afvikles i Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby.

Tilmelding:

Tilmeldingen sker ved at sende en mail indeholdende: fulde navn, adresse, tlf nr, mailadresse og medlemsklub til dommerformand Lis Lassen her.

Tilmeldingsfristen er den 4. oktober.

Kursusafgift:
Kurset er gratis for alle medlemmer under Bueskydning Danmark.  På kurset vil der være fuld forplejning inden for kursustiden. Der kan bookes overnatning i Idrættens Hus. Ønskes overnatning meddeles dette på tilmeldingen. Overnatningen er ligeledes gratis.

Undervisere på kurset: Flemming Skjoldborg, Klaus Lykkebæk & Otto Zebitz.