Casper Lauridsen i godkendt VM-exit mod verdens nummer 5

Casper Lauridsen i godkendt VM-exit mod verdens nummer 5Kategori: Elite

Den danske recurveskytte Casper Lauridsen leverede en hæderlig præstation mod koreaneren Bonchan Ku i 1/16-finalen ved VM, men han var desværre oppe imod overmagten og tabte matchen 1-7. Casper Lauridsen skyder om OL-billetter i morgen.

Lauridsen var på forhånd ikke levnet mange chancer mod sin koreanske modstander, der er nummer 5 i verden, har vundet World Cup-afdelingen i Shanghai i år og var placeret som nummer 3 efter den indledende kvalifikation.

Samtidig var det i sig selv lidt af en overraskelse, at Casper Lauridsen havde formået at skyde sig videre til 1/16-finalen.

Danskeren virkede dog også lidt tynget af situationen fra start af matchen, og det blev ikke bedre af, at Bonchan Ku skød 30 point i første sæt og bragte sig sikkert foran 0-2.

Derefter lignede det dog, at Casper Lauridsen fik rystet nerverne af sig. I 2. sæt troede det talstæke publikum på Sundby Idrætspark først, at Lauridsen havde udlignet koreanerens føring. Men en af den danske skyttes pile blev dømt om, og sættet endte i stedet med et remis og dermed en 1-3 føring til Bonchan Ku.

I 3. sæt gik det helt skidt, hvor Casper Lauridsen skød en 6’er og en 7’er og føringen blev udbygget til 1-5.  Efter 12 pile stod det klart VM var definitivt slut for Casper Lauridsen, som tabte 1-7 samlet. En magtdemonstration af Bonchan Ku, der demonstrerede klasseforskellen og ikke skød lavere 28 point i hvert sæt.

”Det var fedt at stå og skyde derude. Jeg vidste på forhånd, at hans niveau var højere end mit, så jeg gik derud for at nyde det og lave nogle gode skud. Da jeg så pludselig skød lige op med ham i 2. sæt og tog point, så blev jeg pludselig nervøs. Inden matchen havde jeg aldrig troet, at jeg havde en chance. Nu havde jeg måske pludselig en mulighed,” siger Casper Lauridsen.

”Det har været fedt at skyde foran et publikum. Det er et virkelig fedt tiltag af VM-arrangørerne med en TV-bane. Det giver noget ekstra. Der er nogle tekniske ting, der ikke lykkes i dag, som jeg skal arbejde videre på,” siger han.

På trods af sit exit kan Casper Lauridsen dog være stolt af sit VM, og han er ikke helt færdig ved mesterskaberne endnu. Med sin plads i 1/16-finalen og måden de efterfølgende resultater har flasket sig, får han nemlig muligheden for at kvalificere sig til OL i Rio, hvor 13 skytter fredag skyder om to OL-billetter.

Casper Lauridsen (DEN) Foto: Lars Møller

Casper Lauridsen (DEN)
Foto: Lars Møller