Danmark får ny verdensmester i bueskydning

Danmark får ny verdensmester i bueskydningKategori: Elite, Info omkring landsholdet, Presse
Tags:

Zibrandt Christensen er ny verdensmester i 3D bueskydning i instinktiv-klassen efter stort finaledrama, hvor en flue var ved at koste guldet. Lørdag blev en stor dag for de danske bueskytter ved 3D VM i Frankrig, hvor Joszef Csikos snuppede VM-sølvet i compound.

Det blev en stor dansk dag i Avignon i Frankrig til 3D VM i bueskydning. 3D bueskydning foregår i naturen, hvor skytterne fra ukendte afstande skyder mod naturtro dyr.

I det flotte franske terræn havde Danmark en skytte med både i herrernes guldfinale i instinktiv-klassen samt i compound-klassen.

Først var det Zibrandt Christensens tur, der i finalen mødte den tidligere verdensmester Ferenc Molnar fra Ungarn. Efter et sandt drama, hvor en flue var ved at koste sejren på sidste pil, vandt danskeren 34-31 og er ny verdensmester i instinktiv-klassen.

”Det er ikke rigtig sunket helt ind endnu. Men der er ingen tvivl om, at det er stort. Det er fantastisk,” siger Zibrandt Christensen.

”Det har været en følelsesmæssig rutsjetur. Jeg følte mig ikke helt på toppen den første dag, men jeg arbejdede mig langsomt ind og blev bedre og bedre dag for dag. Heldigvis kunne jeg holde den i finalen,” siger han.

”Det var en god finale. Jeg var mere afslappet i finalen, end jeg har været hele dagen. Jeg havde sovet dårligt, men inden finalen fik jeg snakket godt med de andre danskere og slappede mere af,” siger Zibrandt Christensen, der fik brug for at være helt afslappet da guldet skulle afgøres:

”Da jeg skal sende den sidste pil afsted, lander der en flue på min pilespids. Så jeg vælger at tage buen ned, selvom jeg kun har 20 sekunder til at skyde. Havde jeg sluppet, havde det kostet mig sejren. Men jeg laver en 8’er, og så er den hjemme,” slutter den nykårede danske verdensmester.

Det blev til mere dansk metal, da Joszef Csikos også havde skudt sig i finalen i compound. Her tabte danskeren dog med 38-43 til Joan Pauner fra Frankrig. Dermed vinder danskeren VM-sølv i 3D.

Det er Danmarks første individuelle VM-guld- og sølvmedalje i 3D bueskydning, som er blevet afviklet hvert andet år siden 2003. Ved VM i 2015 vandt Jacob Steffensen bronze i compound, mens herreholdet vandt sølv.