Danske bueskytter til EM med masser af selvtillid

Danske bueskytter til EM med masser af selvtillidKategori: Elite

Danmark tager til europamesterskaberne i Polen med to EM-guldmedaljer at forsvare. Kan danskerne gentage succesen i Europas fornemmeste selskab?

Danmark sender ni skytter afsted til kampen om den europæiske buetrone. De tre danske herrecompound-skytter har en EM-guldmedalje at forsvare.

Stephan Hansen er regerende europamester individuelt, og det danske herrehold sidder ligeledes på toppen af den europæiske buetrone i compound.

”Vi sender et rigtig stærkt herrehold afsted, som er regerende europamestre. Derudover sender vi et stærkt mix-hold afsted, som gjorde det rigtig godt i den sidste World Cup,” siger landstræner Niels Dall.

”Stephan Hansen er i rigtig god form. EM er den sidste turnering for ham, inden World Cup-finalen, hvor han er med som eneste dansker. Så ingen tvivl om, at han er godt skydende,” siger han.

Selvtilliden er også i top hos Stephan Hansen:

”Jeg vil aldrig mene nogen andre har større chancer end mig,” siger danskeren om sine egne medaljechancer.

”Jeg føler mig rigtig klar til gøre mit bedste for at blive europamester igen. Jeg håber på at tage en medalje og føler, at jeg sagens kan gøre det. Skal det lykkes, er det afgørende at holde fokus alle dagene,” siger Stephan Hansen.

Også på damesiden har Danmark en stærk medaljekandidat i Tanja Jensen.

”Skydningen kører, som den skal. Der har været en del stævner her på det sidste, så det er dejligt at være hjemme i Danmark og kunne fokusere på EM,” siger hun.

”Min ambition for EM er at gå hele vejen,” siger Tanja Jensen.

Skal toppe til EM
EM er højdepunkter på sæsonen for de fleste danske skytter i OL-disciplinen recurve, fortæller Niels Dall.

”Europamesterskaberne er årets store mål. Det er det, som vi har arbejdet for at toppe imod,” siger han.

”Til DM for ikke så længe siden skød damelandsholdet deres højeste score hele året, så forhåbentlig viser de ligeså godt niveau til EM. De blev nr. 4 til den sidste World Cup, så det tegner godt,” siger Niels Dall.

Med bl.a. de stærke koreanere ude af billedet, kan man tillade sig at sætte forhåbningerne ekstra op til Maja Jager.

Pt. ligger hun nr. 13 på verdensranglisten, men sorterer man de ikke-europæiske skytter fra, ligger danskeren pludselig nr. 3 og må dermed betragtes som medaljekandidat til EM.

”Maja Jager er vores medaljehåb i de individuelle skydninger. Hun har taget et enormt spring op af verdensranglisten siden nytår, hun har stadig en opadgående formkurve og har vist gode takter på det seneste,” siger Niels Dall.

Den tidligere danske verdensmester ser også selv frem til EM i Polen:

”Jeg føler mig relativt godt skydende. Jeg ser frem til at komme ud og skyde turnering igen, forhåbentlig med højt niveau,” siger Maja Jager.

”Mine personlige ambitioner er at gå ud og levere en solid præstation med forhåbentlig en god kval og nogle gode finaler. Det bliver afgørende, at jeg får managed formen og fysikken før og under turneringen,” siger hun.

Landstræneren maner dog samtidig til besindighed i medaljesnakken.

”Bueskydning er jo sådan, at du ikke kan påvirke din modstander. Du kan være i dit livs form, men det er ligegyldigt, hvis din modstander skyder bedre,” siger Niels Dall.

”Det er ikke ligesom fx tennis, hvor du med et godt slag kan presse din modstander. Derfor sørger vi for, at vores odds er så gode for at vinde, som overhovedet muligt – og dér er vi på det bedste sted gennem hele sæsonen,” siger han.

Europamesterskaberne i Polen afvikles fra den 28. august til den 1. september.

DANMARKS TRUP TIL EM I POLEN

DAME RECURVE
Maja Jager, Broby
Randi Degn, TIK
Anne Marie Laursen, Aalborg

HERRE RECURVE
Johan Weiss, Randers

DAME COMPOUND
Tanja Jensen, TIK
Erika Damsbo, TIK

HERRE COMPOUND
Stephan Hansen, Nykøbing Falster
Martin Damsbo, TIK
Andreas Darum, TIK

FAKTA OM EM I POLEN
– EM afvikles hvert 2. år.
– EM skydes i Legnica i Polen.
– Stephan Hansen er regerende europamester i compound
– Danmark er regerende europamester i hold for herrer i compound (samme tre skytter som vandt i 2016 er med til EM i år)
– Live score: http://ianseo.net/Details.php?toId=3150
– Event site: http://archery-legnica.pl/