Danske bueskytter vinder medaljer ved European Grand Prix

Danske bueskytter vinder medaljer ved European Grand PrixKategori: Elite

De Danske Recurve skytter viser god form forud for EM 2022. Det blev til topplaceringer i Dame Recurve og for Mix-holdet ved European Grand Prix

Bueskytten Kirstine Andersen viser storform inden næste måneds europamesterskab i bueskydning i München. I denne uge har størstedelen af den europæiske elite været samlet i Bulgarien til et European Grand Prix stævne. Her nåede Kirstine lørdag frem til kampen om bronze, som hun vandt i sikker stil uden af afgive set mod den hollandske komet Laura Van der Winkel. Den hollandske bueskytte blev nummer 2 til den internationale World Cup i sidste uge, så Kirstine vandt sin bronzemedalje mod en konkurrent fra den absolutte verdenstop.

”Det var en rigtig god match for mig. Jeg har skudt godt hele ugen, og jeg holdt nerverne på plads i den her Bronze match. Jeg ved at Laura er en rigtig dygtig skytte, men jeg havde fokus på min egen skydning, og prøvede egentlig bare at lukke alt andet ude. Det lykkedes jo meget fint” siger en tilfreds Kirstine Andersen fra Bulgarien.

De danske bueskytter har også vist imponerende form i Mix-hold konkurrencen, hvor Kirstine Andersen og Eli Bæk skød en sølv medalje hjem fredag aften. Her var det kun det tyrkiske hold med den olympiske guldvinder på holdet, viste sig at være for stærke.

Flere fotos: EGP.2022/media: https://egp2022.archery.bg/index.php/media/

DET DANSKE HOLD VED EUROPEAN GRAND PRIX:
Herre Recurve
Eli Bæk
Ludvig N. Henriksen
Oliver Staudt
Christian B. Christensen
Rasmus Brynning

Dame Recurve
Kirstine Andersen
Randi Degn
Nanna Jakobsen

FAKTA OM Inde EM:
– EM afvikles hvert andet år.
– Hver nation kan max have 3 skytter med i hver række, recurve og compound.
– Danmark har afviklet kvalifikation til deltagelse til EM 2022 – truppen offentliggøres 9. maj 2022
– Event site: https://www.archeryeurope.org/event/european-outdoor-championships-2022/