Danske compound herrer vinder VM-bronze på ikonisk hjemmebane

Danske compound herrer vinder VM-bronze på ikonisk hjemmebaneKategori: Elite

I fantastiske omgivelser på Christiansborg Slotsplads vandt trioen Patrick Laursen, Stephan Hansen og Martin Damsbo bronze ved VM i bueskydning i København.

VM i bueskydning har i weekenden rykket teltpælene op fra Sundby Idrætspark og slået lejr på Christiansborg Slotsplads i hjertet af København, hvor finalerne skydes lørdag og søndag.

Og der var stort fremmøde lørdag. Folk, der havde indløst billet, stod i kø allerede fra klokken 09.30 – halvanden time inden den første pil skulle sendes afsted.

Danmark var repræsenteret allerede i tredje match lørdag, hvor det danske compound herrehold skulle skyde om bronze mod Italien. I bagende solskinsvejr og med fantastisk opbakning på lægterne fra mere end 1.000 tilskuere, skuffede Patrick Laursen, Stephan Hansen og Martin Damsbo ikke de fremmødte.

Danmark lagde sig front allerede efter 6 pile, hvor stillingen var 59-57. Her sørgede Martin Damsbo og Stephan Hansen blandt andet for to sikre 10’ere hver. Hansen, der skal i aktion senere lørdag om individuelt guld, skød fantastisk og missede kun én ud af 6 mulige 10’ere.

Forspringet skrumpede med et point efter 12 pile, da Patrick Laursen ramte en 8’er, men de danske drenge rystede ikke på hænderne af den grund. Efter 18 pile var forspringet øget med 2 point, så scoren nu var 175-172. Endnu en gang var Martin Damsbo og Stephan Hansen garant for to 10’ere.

Meget skulle derfor gå galt, hvis ikke Danmark skulle vinde bronzemedaljen på hjemmebane. Og det gjorde de da også – godt nok med tre afsluttende 9’ere – men det betød ingenting, da italienerne ikke scorede maksimum på deres skud. 233-231 lød sejren på efter 24 pile.

Dermed fik Danmark den første af to mulige medaljer ved lørdagens finaler. Stephan Hansen kan sikre den anden, når han i den sidste match skyder om guld mod inderen Rajat Chauhan.

”Målet var fra start af at komme herind på Christiansborg Slotsplads og skyde. At vi så også vinder en bronzemedalje er helt fantastisk,” siger Stephan Hansen.

”Det er første gang under VM, at vi har kunnet skyde rigtig god bueskydning, fordi der er helt vindstille herinde. Så ser man for alvor, hvem der er gode bueskytter. Det er en helt fantastisk bane at skyde på,” siger Martin Damsbo.

”Det kan ikke beskrives, hvordan det var at skyde og vinde bronze her på Christiansborg Slotsplads. Det var stort,” siger Patrick Laursen.

”Vi fik vendt det til vores fordel, at tilskuerne bakkede os så meget op. Vi bakkede hinanden op, og det hele fungerede bare, som det skulle,” siger Stephan Hansen.

De danske bronzevindere fra venstre - Patrick Laursen, Stephan Hansen og Martin Damsbo