Debut for bueskydning på Skole OL programmet

Debut for bueskydning på Skole OL programmetKategori: Generelt

Den 14-15. juni 2017 havde Bueskydning debut på programmet for Skole OL finalerne. Skole OL har været afviklet siden 2009, og rummer mere end 38.000 deltagere. 1.400 af dem var til bueskydning anno 2017

Ceres Park & Arena (Århus Stadion) lagde rammen for finalerne ved Skole OL 2017, og dermed også for finalerne ved Skole OL-bueskydning. Bueskydningsfinalerne blev afviklet i høj sol, med en til dagen opstillet bue-bane bagved tribunen på Ceres Park.

Onsdag skulle 10 5. klasser dyste om at finde en Skole OL mester for årgangen, og dagen efter var det så de 10 bedste 6. klasser som kvalificeret sig til finalerne og skulle fordele Skole OL medaljerne imellem sig.

Klasserne havde kvalificeret sig til finalestævnet via introdagene, afviklet i de 10 lokale foreninger som var en del af Skole OL-bueskydning 2017. Hele 56 klasser og mere end 1.400 elever deltog i de indledende øvelser rundet om i landet, og fik her et godt kendskab til lokalforeningen og bueskydning i Skole OL regi.

I baghaven på Ceres Park, blev det et par hektiske finaledage, med høj intensitet, rigtig god skydning og en finale for 5. klasserne afgjort i shoot off. Støjniveauet fra klassekammeraterne som omkransede skydebanen ved de afgørende runder af den individuelle skydning, nærmede sig til tider noget som kunne få har oplevet på Århus Stadion. Specielt ved semifinalerne hvor de 10 bedste skytter skulle skyde 6 pile, og ved finalerne hvor kun 3 skytter var tilbage, var stemningen på kogepunktet.

Bueskydning viste sig her fra sin smukkeste side, ved at give den enorme spænding og intensitet som enhver publikum søger, samtidig med at vores dygtige skoleelever på skydelinjen fik testet hvad nerverne kan holde til.

Resultaterne
5. Klasse:
1. Simon, Ikast-Østre skole, 5.b
2. Magnus, Lykkegårdskolen, 5.a
3. Enes, Fjordskolen afd byskolen, 5.a

Vinder af Klassekonkurrencen: Thorning skole, 5.a

6. Klasse:
1. Alexander, Skovvangskolen, 6.b
2. Jakob, Tre Ege Skole, 6.a
3. Victoria, Skovvangskolen, 6.a

Vinder af klassekonkurrencen: Tre Ege Skole, 6.a

Vi glæder os allerede til at åbne dørene for endnu mere Skole OL-bueskydning i 2018. Du kan læse meget mere om Skole OL her: Skole.ol.dk

Du kan se alle resultaterne for Skole OL-bueskydning her: Resultater for Skole OL-bueskydning finaler 2017

 

Simon fra Ikast-Østre skole, 5.b får overrakt medalje for sin 1. plads ved Skole OL-bueskydning 2017 for 5. klasser

Thorning skole, 5.a (Silkeborg kommune) vinder klassekonkurrencen ved Skole OL-bueskydning 2017

Alexander fra Skovvangskolen, 6.b (Aarhus Kommune) øverst på skamlen. Han blev hædret for at vinde Skole OL-bueskydning 2017 for 6. klasser

Tre Ege Skole, 6.a (Faaborg-Midtfyn Kommune) vinder klasse-konkurrence for 6. klasser ved Skole OL-bueskydning 2017