Dobbelt Dansk GULD ved Vegas Shoot 2024!

Dobbelt Dansk GULD ved Vegas Shoot 2024!Kategori: Generelt

Natten til mandag blev de afgørende finaler skudt ved Vegas Shoot 2024, og her blev der skabt ny dansk bueskyttehistorie via dobbelt dansk triumf!

Det var sikkert kun de allermest stædige og entusiastiske danske buefans, som natten mellem søndag og mandag dansk tid var oppe og fulgte med i de danske skytters kampe ved Vegas Shoot 2024, men dem som gjorde, fik virkelig valuta for investeringen.

I compound-klassen var de danske skytter nemlig med helt fremme og på utroligste vis, vandt både Tanja Gellenthien hos damerne og Mathias Fullerton hos herrerne. Det er første gange i dansk bue-historie, at en herreskytte vinder titlen i Vegas!

Historisk er det også at Tanja Gellenthien genvinder sin titel ved Vegas Shoot, som hun vandt for 2. gang i sin karriere i 2023. Hendes første titel kom i 2017.

I årets finale stod Tanja overfor britiske Ella Gibson, verdensranglistens nr. 1. I 2. runde af finaleskydningen droppede Gibson en pil i 9´eren, og det udnyttede Tanja. Hun stod imod presset og nerverne og skød sejren hjem med rene 150 point, og kunne dermed lade sig fejre som vinder. En tydeligt glad dansk vinder udtalte sig efterfølgende til  www.thevegasshoot.com; ”Jeg har det fantastisk. Det har været en stressende weekend som Vegas Shoot altid er, så nu er jeg bare lettet, glad og euforisk. Jeg føler bare alt muligt!”

Du kan se de afgørende pile fra Tanjas finale på The Vegas Shoot facebooksite her: https://fb.watch/q0m7M-ucy1/

Mathias Fullerton, 20 årig dansk Herre Compound skytte, med gang i noget stort – rigtig stort! I Vages Shoot 2024 er det endnu ikke blevet til Dansk guld, men det lavede Mathias om på natten til mandag. Med suveræn skydning strøg han helt til top, hvor han i finalen også bare skød rene 10´ere. Til  www.thevegasshoot.com udtalte Mathias sig; ”Jeg tænkte bare, en pil af gangen, en pil af gangen! Jeg fokuserede ikke rigtig på score, men tænkte mere på ikke at lave fejl, bevare roen og bare skyde som jeg ved at jeg kan.”

Finaleskydningen havde desuden deltagelse af Danske Stephan Hansen, som fulgte Mathias helt til målstregen. Stephan satte ført i 9 runde en  9´er, hvilket resulterede i en flot 3. plads til Stephan. Tilbage stod Amerikanske Jacob Marlow, men Fullerton blev ved med at skyde utroligt, og kunne til sidst lad sig hylde som vinder af Vegas Shoot 2024. “It feels like I’m dreaming a little bit,” sagde Fullerton til www.thevegasshoot.com. “I’m gonna be celebrating this one for a while!”

Du kan se de afgørende pile fra Mathias´ finale på The Vegas Shoot facebooksite her: https://fb.watch/q0nKB9F9-g/

Andre Danske resultater ved The Vegas Shoot 2024 Championship:

18. Randi Degn (Dame Recurve)
26. Kirstine Andersen (Dame Recurve)
54. Christian Brendstrup (Herre Recurve)
60. Eli Bæk (Herre Recurve)
74. Erika Damsbo (Dame Compound)
26. Martin Damsbo (Herre Compound)
34. Tore Bjarnarson (Herre Compound)
169. Mads Erdal (Herre Compound)
205. Rasmus Bramsen (Herre Compound)

Du kan læse meget mere fra The Vegas Shoot 2024 her:

Mathias Fullerton & Stephan Hansen ved Vegas Shoot 2024

Mathias Fullerton & Stephan Hansen ved Vegas Shoot 2024

Tanja Gellenthien ved Vegas Shoot 2024

Tanja Gellenthien ved Vegas Shoot 2024