Idrætsforeningerne medlemstal slår rekord igen

Idrætsforeningerne medlemstal slår rekord igenKategori: Generelt

Idrætsforeningernes medlemstal slår rekord igen

Tilgangen fortsætter i idrætsforeningerne. Det samlede medlemstal var i forvejen rekordhøjt, og nu er endnu flere kommet til.

I en fælles udmelding kunne DIF og DGI sidste år præsentere et historisk højt medlemstal i landets idrætsforeninger. Og nu kan de to organisationer igen melde om fremgang.

Den nye opgørelse af medlemstallene for 2023 viser nemlig, at foreningerne i DIF og DGI har fået yderligere 85.261 medlemmer. Dermed er det samlede medlemstal oppe på 2.424.915.

”Det er helt fantastisk, og vi er selvsagt stolte over udviklingen og den nye rekord. Det vidner om, at de mange gode idrætstilbud appellerer bredt, og vi må igen sende en særlig tak til de frivillige i idrætten. Det er dem, der får det hele til at køre ude i foreningerne i det daglige”, siger DIF-formand Hans Natorp.

Over 2,4 mio. medlemmer
Corona var en udfordring for idrætsforeningerne i DGI og DIF-idrættens 62 forbund, men efter pandemien gik medlemskurven i den grad opad igen. De seneste to år er det samlede medlemstal for DIF og DGI vokset med næsten 200.000, og dermed er tallet nu for første gang over 2,4 millioner medlemmer.

Læs hele pressemeddelelsen om udviklingen i medlemstallene via linket herunder.

Hvordan ser tallene ud hos Bueskydning Danmark? 

I Bueskydning Danmark er vi en samlet medlemsgruppe på 3102 medlemmer, hvilket er en minimal tilbagegang fra 2022, hvor vi var 3205 medlemmer.

Dyk mere ned i tallene her.