Nordiske Mesterskaber for Ungdom, Aalborg 6-7/Juli

Nordiske Mesterskaber for Ungdom, Aalborg 6-7/JuliKategori: Diverse stævner, Ungdom
Tags: ,

Der skydes med skarpt i weekenden på Svenstrup-Godthåbs Idrætsforenings fodboldbaner, hvor Aalborg Bueskyttelaug låner græsplæne til afholdelse af De Nordiske Mesterskaber for Ungdom i bueskydning. Mange måneders forberedelse går forud for et af de største arrangementer i bueskydning i de senere år i Nordjylland, hvor både bredden men i særdeleshed også eliten inden for ungdommen i bueskydning mødes for at afgøre de nordiske mesterskaber. For mange af de unge talenter er de nordiske mesterskaber en vigtig milepæl i forhold til at prøve ambitionerne af før deltagelse internationale ungdomsmesterskaber, og for ungdomseliten i den olympiske disciplin (recurve bue) er det et skridt på vejen mod den Olympiske drøm.

Ungdomstræner i Aalborg Bueskyttelaug, Nicolaj Wullf kommenterer på den Olympiske drøm således: ”Aalborg klubben har en lang tradition for at bringe mesterskaber i hus og opfostre olympiske deltagere. Dette ser vi også ved dette års nordiske mesterskaber, hvor vi stiller med 7 deltagere, alle i den olympiske disciplin. Vores unge skytter har trænet hårdt op til denne begivenhed, mens alle os andre har haft travlt med organisering og forberedelse af stævnet.”

Men sådan et fælles-nordisk bueskyttestævne er også bare en god oplevelse for alle, der synes det er fedt at skyde med bue. Alle ser frem til at møde andre børn og unge med samme interesse og danne nye venskaber hen over de 3 dage stævnet strækker sig over, med ankomst, akkreditering og fri træning i løbet af fredagen og så individuelle konkurrencer lørdag og sluttelig holdkonkurrencer søndag.

Det er første gang der skal afholdes bueskyttestævne i Svenstrup og samarbejdet mellem Aalborg Bueskyttelaug og Svenstrup-Godthåb IF er derfor også nyt. ”Vi er blevet mødt med stor velvilje og imødekommenhed fra SGIF´s side, og det betyder meget for os og især det vi gør for de unge mennesker, at vi kan arbejde sammen om de faciliteter vi hver især råder over, på tværs af organisation og klubber”, siger Formand for Aalborg Bueskyttelaug, Robert Knudsen. ”Vores egne baner rækker kun størrelsesmæssigt til et dansk mesterskab, og til et nordisk mesterskab kommer der næsten dobbelt så mange deltagere, og dette gælder jo også antallet af trænere, holdledere og forældre der følger med. Så det bliver et kæmpe arrangement med op imod 600 gæster i Svenstrup”.

Det er dog ikke første gang Aalborg klubben kaster sig ud i store arrangementer. Tilbage i 2005 afholdte den forholdsvis lille klub med mindre end 100 medlemmer, verdensmesterskaberne for voksne. Dengang blev kraftanstrengelserne belønnet med et særdeles veludført arrangement til stor international anerkendelse. Det er dog så mange år siden at mange af de frivillige og ledere er kommet til sidenhen,  men historien har inspireret til at give sig i kast med disse ungdomsmesterskaber.

Clara Ladefoged (tv), Nellie Emanuelsen (midt) og Malte Fagerberg (th) i skarp træning til mesterskaberne. Foto: Jan Rytter, Aalborg Bueskyttelaug.

 

 

 

 

 

Malte Fagerberg tager sigte under dagens træning forud for de Nordiske Mesterskaber. Foto: Jan Rytter, Aalborg Bueskyttelaug

 

 

 

 

 

Praktiske informationer, tid og sted

MEDIER ER MEGET VELKOMNE TIL AT HENVENDE SIG FOR REPORTAGER mm

Lørdag skydes de indledende runder med 2x 36 skud (9.00 til 12:00), efterfulgt af individuelle finaler (13:30 til 18:00).

Søndag formiddag er der hold skydning, afsluttende med Semi, bronze og Guld finaler fra 13:15 til 15:30.

Der konkurreres i 4 buetyper, Recurve (Olympisk), Langbue, barbue, og compound bue. Der er 3 aldersklasser i hver buetype.

Aalborg Bueskyttelaug stiller med 7 deltagere, alle i recurve-bue klasserne

Adresse til SGIF´s baner: Bautastenen 27, 9230 Svenstrup J

Kontaktperson, Aalborg Bueskyttelaug: Formand Robert Knudsen, rokn180@gmail.com, tlf. 2663 6029.

Resultatformidling, medier: Ungdomstræner Anne Marie Laursen, 3034 2081

Facebook Nordisk Mesterskab: https://da-dk.facebook.com/events/aalborg/nordic-archery-youth-championships-2019/685678775171966/

Facebook Aalborg Bueskyttelaug: https://www.facebook.com/aalborgbueskyttelaug/

Hjemmeside Aalborg Bueskyttelaug: http://www.bueskydningaalborg.dk/