Ny dansk rekord sat ved VM i Holland

Ny dansk rekord sat ved VM i HollandKategori: Elite, Generelt

Det danske landshold i bueskydning har Maja Jager i 1/16 dels finalen, herre compound hold og compound mix-hold i 1/8 dels finalen, samt gode mulighed for endnu flere individuelle finaler

VM i bueskydning er i fuld gang i byen ‘s-Hertogenbosch i Holland, og de danske skytter præsterer rigtig godt under de skarpe konkurrencevilkår til dette VM. Således har flere danske skytter stadig mulighed for at skyde sig til individuelle medaljer, samt til hold medaljer.

Mandag og tirsdag blev kvalifikationen over 72 pile skudt. Det blev med både op og ned ture for det danske landshold. Mandag skød herre og dame recurve kvalifikation, hvor Dennis Bager (nr. 96), Randi Degn (nr. 39) og Maja Jager (nr. 41) skød sig videre til finalerne, ligesom det danske damehold klarede cuttet og skød sig videre til finalekampene.

Tirsdag indledtes med holdfinaler, hvor det danske hold var oppe imod Frankrig i 1/12 dels finalen. Efter en spændende match tabte danskerne desværre med 5-3 og dermed for danskerne brug for en senere mulighed til at kvalificerer holdet til OL.

Individuelt vandt både Randi Degn og Maja Jager 1/48 dels finalen, men kun Maja Jager vandt den efterfølgende 1/24 dels finale.

Tirsdagens kvalifikations resultater i compound, gav det danske landshold optimisme før onsdagens kommende finaler, da alle compound skytter er med videre: Martin Damsbo (nr. 6), Stephan Hansen (nr. 26), Martin Laursen (nr. 69).

Dansk rekord til VM
Tanja Jensen topper dame compound som en sikker nr. 1 og med 708 point satte hun også ny dansk rekord. Erika Damsbo skyd sig ligeledes videre som nr. 67. Det danske herre hold (nr. 6) og mix-hold (nr. 2) som med det flotte resultat satte ny Europarekord!

Onsdag fortsættes med flere finaler.Tanja Jensen udtaler: “Det var fedt at ende på toppen i kvalen, men intet er afgjort endnu for der venter mig mange og svære finaler, men en ting er sikkert, jeg vil gøre mit bedste”

Landstræner Niels Dall udtaler: “Jeg er ærgerlig over dame recurve holdet ikke vandt over Frankrig. Vi var tæt på, men til et VM skal man også have de små marginaler med sig, og det havde vi ikke.  Maja Jager er forsat med fremme individuelt og med den skydning hun viste i dag (tirsdag), kan hun nå langt ved mesterskabet”.

Onsdag formiddag skyder Compound sine første individuelle finaler, og onsdag eftermiddag kommer Danmarks Herre Compound hold i ilden ved deres første finaleskydning. Du kan som altid følge de danske skytter her: VM2019 på IANSEO