Nyt fra Team Danmark: Erhvervsuddannelserne får permanent Team Danmark-ordning

Nyt fra Team Danmark: Erhvervsuddannelserne får permanent Team Danmark-ordningKategori: Elite, Generelt, Ungdom

Atleter kan fremover fortsat tage en erhvervsuddannelse på fleksible vilkår. Team Danmark-ordningen på erhvervsuddannelserne har siden 2017 kørt som en forsøgsordning, og nu bliver den gjort permanent

Det skal også fremover være muligt for en eliteatlet at uddanne sig til tømrer, maler eller social og sundhedshjælper. Folketingets partier har besluttet at gøre Team Danmark-ordningen på erhvervsuddannelserne permanent, så atleter også fremadrettet får mulighed for at tage en erhvervsuddannelse på fleksible vilkår. Det betyder, at atleter fortsat kan følge sportslige mål og drømme samtidig med, at de tager en kompetencegivende erhvervsuddannelse.

”Det er rigtig godt nyt for unge atleter, der ønsker at tage en erhvervsuddannelse. Ordningen giver atleterne fleksible muligheder for at følge deres sportslige mål sideløbende med, at de tager en kompetencegivende erhvervsuddannelse. Derudover sender permanentgørelsen et vigtigt signal. Alle ungdomsuddannelser kan nu tilbyde en Team Danmark-ordning, hvor unge atleter kan indgå i et fleksibelt uddannelsesforløb sideløbende med deres elitesport,” siger Peter Fabrin, direktør i Team Danmark.

Godt samarbejde med virksomheder og skoler
Team Danmark-ordningen giver atleter mulighed for at få fleksible rammer til at kombinere erhvervsuddannelse og elitesport. Det indbefatter blandt andet, at både skole- og praktikophold kan forlænges, så der bliver mere tid at prioritere både sport og uddannelse.

En evaluering af Team Danmark-ordningen på erhvervsuddannelserne viste i 2020, at der er stor tilfredshed med ordningen blandt atleter og forbund såvel som skoler og virksomheder.

Fakta om erhvervsuddannelse og eliteidræt
Team Danmark samarbejder med Danske Erhvervsskoler og Undervisningsministeriet om at sikre fleksibilitet for elever på erhvervsuddannelserne. Læs mere her!

Vil du vide mere om Team Danmark ordningen, kan du kontakte Sports- og udviklingschef Kenn Romme her.

Læs hele nyheder om Team Danmark ordningen her: TD-erhvervsuddannelser