Optakt: Sidste chance for at booke billet til World Cup-finalen for danske bueskytter

Optakt: Sidste chance for at booke billet til World Cup-finalen for danske bueskytterKategori: World Cup

Årets 4. og sidste World Cup skydes i Berlin den 17.-22. juli. Det er sidste chance for at booke en billet til World Cup-finalen for de danske bueskytter, som dog også har andre planer med turneringen.

Det er jetz oder nie for de danske bueskytter, når den tyske hovedstad danner rammerne om årets sidste World Cup-afdeling.

Stephan Hansen har allerede sikret sin billet til World Cup-finalen, og hvis han skal have følgeskab af andre danskere, skal der topplaceringer til i Berlin.

”Tanja Jensen og Maja Jager har stadig mulighed for at kvalificere sig til World Cup-finalen. Men det kræver en topplacering, minimum en kvartfinale og formentlig en semifinale, hvis det skal lykkes,” siger landstræner Niels Dall.

Vinderen af World Cuppen i Berlin kvalificerer sig samtidig også direkte til World Cup-finalen.

Det er dog ikke afgørende, om danskerne kommer til tops i Berlin. Den sidste World Cup-afdeling skal nemlig bruges som forberedelse frem mod EM i Polen i slut august.

”For 1. gang stiller vi med et dame recurve-hold. De skal teste nogle ting af og afprøve en strategi som forberedelse frem mod EM. Så må vi se, hvad der er i posen,” siger Niels Dall.

Der er hele fire danske herre compoundskytter med i Berlin, blandt andet den nykårede junioreuropamester Simon Olsen.

”Jeg håber, at herrerne kan lave et fornuftigt resultat i Berlin. Men Berlin er den største World Cup på programmet, og derfor tiltrækker turneringen også de fleste europæiske nationaliteter. Der er mange deltagere, der bruger Berlin som optakt til EM. Det samme gør vi,” slutter Niels Dall.

Finalerne kan følges på livestream her.

Danmarks hold til 4. World Cup i Berlin

Dame recurve
Maja Jager, Broby
Randi Degn, TIK
Anne Marie Laursen, Aalborg

Herre recurve
Johan Weiss, Randers

Dame compound
Tanja Jensen, TIK
Erika Damsbo, TIK

Herre compound
Stephan Hansen, Nykøbing Falster
Martin Damsbo, TIK
Andreas Darum, TIK
Simon Olsen, Vordingborg