Optakt: Tæt på medaljegaranti til danske bueskytter i tyrkisk World Cup

Optakt: Tæt på medaljegaranti til danske bueskytter i tyrkisk World CupKategori: World Cup

Årets 2. World Cup skydes i Antalya i Tyrkiet den 21.-26. maj, hvor Danmark har gode medaljetraditioner. De danske bueskytter har vundet medaljer i 10 år ud af 12 mulige, og landstræneren spår også gode danske medaljemuligheder i år.

World Cup i Antalya er stort set lig med dansk medaljegaranti.

Sidste år dominerede danskerne compound-disciplinen, hvor det både blev til guld og sølv individuelt hos damerne, guld i hold-konkurrencen både hos damerne og herrerne samt guld i mix.

Faktisk har Danmark vundet medaljer ved World Cup-afdelingen i Antalya i 10 ud af de 12 år, der er blevet skudt World Cup, nemlig i 2016, 2015, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2007, 2006.

Og med den gode danske start på World Cup-sæsonen i Shanghai, hvor det blev til guld til Mix-holdet i compound og en flot 4. plads til Maja Jager, tror landstræner Niels Dall på, at de danske skytter fortsætter den flotte medaljehøst i Tyrkiet i år:

”Vi stiller med fuldt compound-hold både på dame- og herresiden. Det ser godt ud, alle skytter er i god form og satser meget på World Cuppen,” siger han.

”Skytterne ser ud til at være det rigtige sted. Vi har gode chancer for at vinde medaljer både individuelt, i hold-konkurrencen samt i mix. Når vi sender så stærkt et hold afsted, så slås vi også med om medaljer til sidst,” siger Niels Dall.

For de danske recurve-skytter handler det stadig om at bruge World Cuppen til at bygge op mod EM. Men efter en flot dansk start på sæsonen, lufter landstræneren en ny målsætning:

”Maja Jager overraskede ved den 1. World Cup, hvor hun blev nummer 4. Det betyder, at hun har lagt sig i selen til en plads i World Cup-finalen. Den er inden for rækkevidde,” siger Niels Dall.

”Det er vigtigt for hende at huske på, at det stadig er tidligt i sæsonen. Men det ville være at skyde sig selv i foden, hvis vi ikke gik efter resultater og en plads i World Cup-finalen,” siger han.

”Johan Weiss er med i Tyrkiet i EM-perspektiv. Han skal køres ind på mix-holdet, hvor han og Maja Jager ligger fornuftigt,” slutter landstræneren.

Danmarks hold til 2. World Cup i Antalya

Dame recurve
Maja Jager, Broby
Randi Degn, TIK

Herre recurve
Johan Weiss, Randers

Dame compound
Tanja Jensen, TIK
Sarah Sönnichsen, TIK
Erika Damsbo, TIK

Herre compound
Stephan Hansen, Nykøbing Falster
Martin Damsbo, TIK
Andreas Darum, TIK

FAKTA OM 1. WORLD CUP I SHANGHAI
– World Cup afvikles hvert år.
– World Cup afvikles over fire runder i fire forskellige lande: Shanghai i Kina, Antalya i Tyrkiet, Salt Lake City i USA og Berlin i Tyskland.
– Live score: http://ianseo.net/Details.php?toId=3118
– Event site: https://worldarchery.org/competition/18116/antalya-2018-hyundai-archery-world-cup#/
– Finalerne kan ses på livestream fredag den 25. maj og lørdag den 26. maj her: https://www.youtube.com/user/archerytv