På onsdag kan indendørsidrætten slå dørene op igen

På onsdag kan indendørsidrætten slå dørene op igenKategori: Generelt

Planen for genåbning af indendørsidrætten er nu klar og både børn og unge under 18 år og voksne over 70 år kan fra på onsdag den 21. april igen mødes til idrætsaktiviteter indendørs. 

Onsdag den 21. april kan børn og unge under 18 år og voksne over 70 år igen snøre indendørsskoene og begive sig afsted til indendørs træning i den lokale idrætsforening. Det er blevet klart efter den nye genåbningsaftale i nat faldt på plads. Voksne over 18 år må væbne sig med tålmodighed lidt endnu. Går alt efter planen, vil også de kunne tage del i idrætsfælleskabet indendørs fra den 6. maj.

Med virkning fra på onsdag den 21. april gælder følgende for indendørsidrætten:

  • Indendørs idræt på tværs af alle idrætter er tilladt for børn og unge til og med 18 år og for voksne over 70 år.
  • For børn og unge til og med 18 år gælder et forsamlingsforbud på 25 personer. Der er ikke krav om coronapas.
  • For voksne over 70 år gælder et forsamlingsforbud på 10 personer. Der er krav om coronapas.

I Bueskydning Danmark opfordrer vi forsat til at starte og/eller holde fast i at vores udendørssæson nu er i gang og at vores bue aktivitet nu foregår ude det næste halve år (hvis det er muligt).

For udendørsidrætten gælder følgende fortsat:

  • Der gælder et forsamlingsforbud på 50 personer for udendørs idræt.
  • Forsamlingsforbuddet omfatter ALENE personer, som er en aktiv del af aktiviteten dvs. udøvere, trænere, dommere mv.  Der må ikke være tilskuere
  • Professionel idræt er fortsat undtaget
  • Superliga-ordningen med mulighed for op til 500 siddende tilskuere pr. sektion genindføres. Tilladelsen omfatter kun fodboldkampe i 3 F Superligaen, NordicBet ligaen og Gjensidige Kvindeligaen, 1. division (kvinder) og 2. division, finalen i Sydbank Pokal og Kvindepokalfinalen samt A-landskampe (herrer og kvinder).

Retningslinjer og næste skridt
Kulturministeriet er endnu ikke klar med de endelige retningslinjer for genåbningen af indendørsidrætten. De forventes at ligge klar primo næste uge.

Forventningen til de nye retningslinjer er dog, at de kommer til at ligne dem, vi kender i forvejen evt. med enkelte mindre justeringer.

Næste fase af genåbningen er planlagt til at finde sted den 6.maj, og her er det forventningen, at også voksne over 18 år igen kan mødes og træne i indendørs foreningsregi.