Skal din forening være med til Skole OL bueskydning 2018?

Skal din forening være med til Skole OL bueskydning 2018?Kategori: Generelt

Invitation om foreningens deltagelse ved Skole OL bueskydning 2018 er netop sendt ud pr mail. Skal din forening deltage?

Skole OL 2017 blev en kæmpe succes. Mere end 80.000 børn deltog rundt om i landet i konceptet Skole OL, og konceptet gik fra at være et rent atletik-event til et multievent som også indeholdte bueskydning, roning og svømning. Finalestævnet i Århus, havde besøg af 10.000 børn, og blev en gigantisk fest for alle som deltog.

Ved Skole OL bueskydning 2017 deltog mere end 1.500 børn ved lokalevents hos de 10 bueforeninger som var med til at afvikle Skole OL bueskydning, og alle evalueringer har været overvældende positive.

Nu er det tid til at kigge frem imod Skole OL 2018, og invitationerne til klubberne er netop sendt ud med mail.

Skole OL bueskydning 2018
Skole OL bueskydning er bygget op i 2 moduler:

 1. Lokalstævne hos den lokale forening (uge 16-21)
 2. Skole OL-finalestævne i Århus (juni 2017)

I eventmanualen for Skole OL bueskydning er afviklingen af lokalstævnet beskrevet. De afvikles lokal hos foreningen i perioden uge 16-21. Jeres lokale 5.6. klasser inviteres til at besøge Jer på klubbens udendørs træningsanlæg. Invitation til Skole OL bueskydning 2018 sendes til kommunerne & skolerne af Bueskydning Danmark & Skole OL sekretariatet, ligesom I selv får mulighed for at invitere lokalskolerne. Alt dette sker i løbet af december 2018.

Bueskydning Danmark afvikler sammen med Skole OL og Århus Bueskyttelaug finalestævne for eleverne ved Skole OL-finalen i Århus, på Århus stadion. Finalestævnet vil være for en begrænset del af klasserne, idet hvad deltagende forening sender sin bedste 5. klasse og bedste 6. klasse til finalestævnet. Foreningen  er altså garanteret en plads i finalestævnet!

Et besøg af en klasse til Skole OL bueskydning afvikles på minimum 2 timer. Der kan altså inviteres 2-3 klasser pr. lokalstævne, og foreningen skal afvikle minimum 2 lokalstævnedage for at deltage i Skole OL. Besøgene skal ligger i tidsrummet kl. 8.30-14.30

Bueskydning Danmark leverer
Skole OL & Bueskydning Danmark understøtter hele processen med administrativt tilrettelæggelse, koordinering, tilmeldinger via skoleol.dk. Korrespondance med de tilmeldte skoler ligger efterfølgende hos foreningen selv. Mere om dette senere, og meget mere om Skole OL bueskydning her!

Motivationen
Hvorfor afvikler vi det her?

Vi gør det selvfølgelig fordi vi ønsker at udbrede kendskabet til vores dejlige sport til de lokale elever i Jeres område. Det gør vi klogt via et koncept som allerede har et utroligt stærkt brand i skolemiljøet.

Vi gør det også fordi at skole OL skal være med til at udvikle os som idræt. Derfor skal alle nye foreninger som ønsker at være med i Skole OL bueskydning, indgå i et udviklingsforløb sammen med Bueskydning Danmark. Forløbet skal skabe mening og værdi for deltagelsen ved Skole OL bueskydning. Vi bruger altså Skole OL som platform til at kigge på foreningen og arbejde hen imod et stærkt tilbud som kan bære nye skytter i målgruppen for Skole OL.

Et udviklingsforløb strækker sig forventeligt over en årlig periode med 3 møder for hele bestyrelsen:

 1. Analyse af foreningen
 2. Mål og handleplaner
 3. Status og evaluering

Har I lyst til at deltage i Skole OL bueskydning 2018, kontaktes Bueskydning Danmark konsulent Kenn Romme på mail, med Jeres tilsagn om deltagelse – Dette gøres senest 30.11.2017

Vigtigt! – Der er max plads til 14 foreningers deltagelse ved Skole OL-bueskydning. Det er således først til mølle princippet.

Opsummering:

 • Skole OL-bueskydning er lokalstævne & finaledag for alle landets 5.- 6. klasser
 • Foreningen skal afvikle 2 lokalstævnedage, og honoreres med kr. 5000 + kr. 25 pr. elev
 • lokalstævnedagene foregår udendørs på klubbens bane, valgfrit i perioden: uge 16-21
 • Nye foreninger indgår i et udviklingsforløb med Bueskydning Danmark over ca. et år
 • Først til mølle, max 14 foreninger – svar senest 30.11.2017
 • Vi gør det fordi det er sjovt!

Vi håber meget på, at I sammen med Bueskydning Danmark og Skole OL, vil skabe grundlag for at rigtig mange danske skolelever får en super sjov og spændende oplevelse med Skole OL bueskydning 2018.