Skole OL 2022: Finalen for 6. klassetrin

Skole OL 2022: Finalen for 6. klassetrinKategori: Bredde, Generelt, Ungdom
Tags: ,

Billund bycentrum danner i dagene 14-17. juni 2022 rammen om Skole OL finalerne, og dermed også finalerne for Skole OL Bueskydning

Torsdag var det 6. klasserne som skulle dyste. 8 klasser var kvalificeret og tilmeldt til finalestævnet, som blev opdelt i 2 x indledende runder, og derefter afvikling af B-finale og A-finale.

I den indledende runde, skød alle elever i klassen og bidrager dermed til klassens samlede resultat. Her var det pladserne i enten A- eller B-finalerne som stod på spil, så der var nervøsitet at spore allerede fra start. Bueskydningsbanen er placeret midt i Skole OL-festen og lydkulissen gjorde oplevelsen helt unik for de mange elever. Det var tydeligt at mange blev overvældet af det set-up der er omkring finalestævnet.
Det var også tydeligt at se at eleverne havde prøvet at skyde med bue før hos vores lokale Skole OL klubber rundt omkring i landet. Mange af klasserne til finalen havde i samarbejde med deres lokale klub øvet sig op til finalen efter de havde fundet ud af at de havde kvalificeret sig og skulle repræsentere byen ved den store landsdækkende Skole OL finalen.

 

Efter de to indledende runder må vi fremhævne 6.b fra Ikast Østre Skole (Ikast-Brande Kommune). Samlet skød klassen 939 point på 144 pile. Det var så højt at nogle af konkurrenterne var forbi for at høre om det virkelig kunne passe eller om de havde skudt flere pile. Den var god nok, klassen var virkelig gode og gik sikre videre til A finalen.

Nr. Lyndelse Friskole (Faaborg-Midtfyn Kommune) løb med sejren! På de 72 finalepile scorede de 533 point. Sølvmedaljerne gik til Risskov skole (Aarhus kommune) imens Broby Friskole (Faaborg-Midtfyn Kommune) snuppede bronzemedaljerne.

Du finder alle resultaterne fra finaleafviklingen af Skole OL Bueskydning 2022 6. klassetrin: HER

Onsdag var TV2 SYD forbi for at høre mere om Skole OL Bueskydning, og torsdag var det DR P4 trekanten der var forbi for at høre mere om vores Skole OL koncept og de gode oplevelser børnene har fået. De har et indslag med i alle deres regionale nyheder torsdag den 16. juni 2022. Du kan finde dem her.

Vi havde selvfølgelig Combat Archery med som sideevent i løbet af hele ugen. Her kunne alle deltagerne til finalen, uanset sportsgren, komme og prøve. Det var en stor succes!! Der en en masse energi, grin og glade børn der synes Combat Archery var det sjoveste.

 

 

Der skal lyde en stor tak til alle de frivillige som gjorde en kæmpe indsats og et flot stykke arbejde. Uden jer kunne vi ikke give børnene denne fantastiske oplevelse med bueskydning.

Vi glæder os allerede til næste år!

Hvis i som klub ønsker at deltage i Skole OL 2023 er det allerede nu muligt at ligge billet ind ved udviklingskonsulent Astrid Carstensen.