Sølv og bronze til danske bueskytter ved EM

Sølv og bronze til danske bueskytter ved EMKategori: Elite

Lørdag var en stor dansk medaljedag ved EM i bueskydning. Først vandt Tanja Jensen bronze i compound, inden Maja Jager om eftermiddagen fik hængt en sølvmedalje om halsen i recurve efter dramatisk shootoff.

Regnen stod ned i stænger i Legnica i Polen, hvor den gamle markedsplads i centrum af byen med rådhuset som baggrund dannede rammer om EM-finalerne.

Danmark havde to skytter i medaljematcher lørdag. Først Tanja Jensen i kamp om bronze i compound og Maja Jager i EM-finalen i recurve.

Tanja Jensen var første dansker i action, da hun lørdag formiddag skød bronze-finale mod franske Sophie Dodemont.

Og danskeren var rystede ikke et sekund på hånden. Med hele ni 10’ere og 2 X’er vandt danskeren en tæt bronzematch med 146-144 (29-28, 57-56, 87-86, 116-114, 146-144).

”Jeg startede med en 9’er, men det havde jeg forventet, så det var okay,” siger Tanja Jensen.

”Jeg kom foran med 1 point fra start, så jeg havde mere ro på, end hvis det havde været helt lige. Det gav mig lige det hul, at jeg kunne smide et point undervejs, men jeg var i stand til at holde føringen hele vejen” siger Tanja Jensen.

”Nogle gange bliver jeg ret nervøs, og ved ikke helt, hvad jeg skal gøre. Men i dag havde jeg helt styr på nerverne,” siger hun.

”Det er ret fedt at vinde EM-bronze. Det var en fed match, og jeg er rigtig glad. Jeg har trænet rigtig meget op til EM, og jeg er glad for, at jeg kan tage hjem med en bronzemedalje,” siger Tanja Jensen.

EM-sølv til Maja Jager
I EM-finalen i kvindernes recurve stod Maja Jager over for imod Yasemin Anagoz fra Tyrkiet.

Maja Jager lagde ud med to 7’ere og måtte se 1. sæt gå til tyrkeren, der dermed bragte sig foran 2-0.

Det gik meget bedre i 2. sæt, hvor danskeren lagde ud med en 9’er på første pil. Tyrkeren kom foran 18-17, inden en 10’er fra Maja Jager sikrede danskeren 2. sæt og en udligning til 2-2.

Yasemin Anagoz bragte sig på 4-2, og presset steg på Maja Jager.

Danskeren fik uafgjort i 4. sæt, og med stillingen 5-3 i tyrkerens favør, var presset nu for alvor på Maja Jager, der skulle vinde det næste sæt for at holde liv i gulddrømmen.

Og Maja Jager var iskold. Efter en 9’er til begge skytter, satte den tidligere danske verdensmester en 10’er både på 2. og 3. pil og udlignede dermed matchen til 5-5.

Dermed skulle der shootoff, hvor hver skytte skyder én pil, til at afgøre EM-finalen.

Yasemin Anagoz skød en 10’er, og med Maja Jagers efterfølgende 9’er, måtte danskeren tage til takke med en EM-sølvmedalje.

”Det er altid et spændende element med regn. Så skal man lige se, hvor de første pile flyver hen, og det startede heller ikke helt i midten,” siger Maja Jager.

”Jeg fik hurtigt stillet ind, og generelt leverede jeg noget god skydning. Efter at have været bagud, fik jeg lavet et fint comeback og fik matchen ud i shootoff,” siger hun.

”Jeg var helt klar til den shootoff. Hun starter så med en 10’er, men jeg tænker bare, at så laver jeg også en 10’er. Jeg troede virkelig på det. Men desværre måtte jeg nøjes med en 9’er,” siger Maja Jager.

”Det er selvfølgelig altid skuffende at tabe en finale. Men jeg er godt tilfreds. Jeg skød rigtig fint, og jeg er glad og stolt over sølvmedaljen,” slutter hun.