Stephan Hansen & Tanja Gellenthien skyder sig i finalen ved World Cuppen i Lausanne

Kategori: Elite

På 4. dagen ved World Cup 2 i Lausanne, kom den første danske finale-billet i hus, da Stephan Hansen og Tanja Gellenthien skød sig til en finaleplads i Compound Mix-hold

Torsdag formiddag bød på individuelle finaler for Dame Compound og Recurve. Tanja Gellenthien som var sluttet 4. bedst i kvalifikationen, skulle i sin 1/16 finale op imod Estiske Maris TETSMANN. Tanja skød stabilt igennem den match og avancerede via 144-140 til 1/8 dels finalen mod Mariya SHKOLNA fra Luxemborg. Her fortsatte Tanja de gode takter, og sejrede 146-144. I formiddagens sidste match sejrede Tanja over Tyrkiske Yesim BOSTAN 145-144, og bookede dermed billet til sin 2. semifinale i træk ved dette års World Cup serie. Her venter Russiske Natalie AVDEEVA. Matchen skydes lørdag kl. 14.45!

Maja Jager og Randi Degn var ligeledes tidligt på banen i Lausanne, hvor de begge skulle skyde 1/16 dels finaler. Maja var oppe imod Mexicanske Valentina VAZQUEZ, som var kvallet som nr. 5! Den match blev delt i 2, med Maja som bedst i første halvdel, og Vazquez bedst i sidste. Ved 5-5 skulle det afgøres i Shoot off, og her sendte Mexicaneren Maja ud af turneringen med bedste pil.

Randi stod 4 pladser længere ned af skydlinjen i sin 1/16 dels finale imod britiske Sarah BETTLES. Randi gjorde kort proces på den match med fremragende skydning og vandt uden at blinke med 6-0. I 1/8 dels finalen strøg Randi ind i Tyske Michelle KROPPEN som vandt kvalifikationen, og selv om Randi fortsatte den gode skydning, var Tyskeren på dagen bare bedre. Matchen endte 2-6, og Randi forlader WC2 blandt de 16 bedste.

Efter frokostpausen var det så tid til Stephan og Tanja i Compound Mix-hold. En disciplin hvor man efterhånden har vænnet sig til danskernes tårnhøje niveau. Stephan og Tanja svigtede heller ikke denne torsdag i Lausanne, hvor de først noget uhøfligt ekspedere værterne fra Schweiz ud af turneringen, og efterfølgende tog Estland samme tur. I semifinalen, stod danskerne overfor USA, hvor Tanjas mand, Braden Gellenthien, stop på den modsatte side af kridtstregen, noget som stævnespeakeren også lod en bemærkning falde omkring. Tanja virkede ret så ligeglad med husfreden under matchen, og samme med Stephan skød de sig også forbi Amerikanerne som ellers førte hele vejen. Først i en Shoot off efter 156-156 strøg danskerne forbi USA og direkte ind i guldfinalen mod Holland som skydes på lørdag kl. 11.30