Stephan Hansen vinder World Cup-guld i Salt Lake City

Stephan Hansen vinder World Cup-guld i Salt Lake CityKategori: World Cup

Den danske verdensetter i compound vandt natten til søndag guld ved årets 3. World Cup i Salt Lake City i USA.

I guldfinalen i Salt Lake City stod Stephan Hansen (nr. 1 på verdensranglisten) over for Abhishek Verma (nr. 9 på VR) fra Indien.

Det blev en finale, hvor Stephan Hansen var sikrest på hænderne over de 15 pile, men også en finale som vil blive husket for de meget svære vind forhold finalen blev afviklet i.

Danskeren vandt 140-123, hvilket er et point niveau langt under normalen, som ville være ca. 147 point, men pga af den kraftige vind var skytterne meget udfordret.

Med sejren booker han samtidig en direkte billet til World Cup-finalen i Samsun i Tyrkiet den 29. og 30. september.

”Jeg er super glad for guldmedaljen, især efter nogle meget tætte indledende finaler, hvor det kunne have gået begge veje” siger Stephan Hansen.

”Efter ikke jeg have samlet point i de to første World Cup, er det fedt at jeg nu har skudt mig direkte til World Cup finalen i Tyrkiet” siger Stephan Hansen.

Stephan Hansen har været stærk skydende gennem hele World Cup-turneringen i Salt Lake City. Samtidig var de marginaler, der i de foregående World Cups har sat en stopper for danskerens medalje-drømme, vendt til hans fordel.

Således måtte Stephan Hansen i shootoff i 1/16-finalen, hvor danskeren på den ene altafgørende pil kom tættest på centrum og dermed avancerede i turneringen.

I semifinalen vandt Stephan Hansen med ét enkelt point over amerikanske Braden Gellenthien, der har hentet medaljer i de to foregående World Cups i denne sæson.

Næste World Cup skydes i Berlin den 16.-22. juli.

Se finalen her fra 1:44:00.