Ungdoms VM 2021 – Skiveskydning

Kategori: Elite, Generelt, Ungdom

Bueskydning Danmarks bedste ungdomsskytter i skiveskydning, deltager i disse dage ved Ungdoms VM 2021 i Wroclaw, Polen.

Ungdoms VM 2021 blev i mandag den 9. august 2021 skudt i gang ved den officielle træning, og allerede tirsdag blev der afviklet kvalifikationsskydning, hvor alle 11 danske skytter skulle i ilden for alvor. For nogle at vores skytter, er dette U-VM den første internationale turnering i næsten 1½ år.

I kvalifikationsskydningen var der et par danske resultater, som i den grad ser rigtig lovende ud. I Herre Kadet Recurve kvalificerede Ludvig Njor sig ind på en 5. plads med en score på 659 point. Det gør at Ludvig får en bye i de 2 første runder ved finaleskydningerne, og træder ind i finaleskydningens 1/16 dels finaler, hvor han står overfor Japanske Jinpei Takahashi. Den match skydes torsdag eftermiddag.

Traditionel står Danmark rigtig stærkt i Herre Junior Compound kategorien, og ved dette U-VM er dette også tilfældet. I kvalifikationen har Mathias Fullerton skudt sig ind som nr. 2 (702 point), Christoffer Berg som nr. 4 (701 point), og Rasmus Bramsen som nr. 32 (678 point). Det kvalificerer samtidig Danmarks Junior Compound hold ind som nr. 3. Danmark møder i 1/8 dels finalen Holland (14) den 13. august, kl. 13.15.

Alle 3 Herre Junior Compound skytter skal skyde individuel 1/16 dels finaler torsdag kl. 09.15. Fullerton skal op imod Tyrkiske Omer Kose (31), Berg møder Græske Konstaninos Drakiotis (36) og Bramsen skyder mod Amerikanske Cole Frederick, som vandt kvalifikationen. Torsdag formidddag skydes finaler helt frem til og med 1/2 finaler. Medaljekampene afvikles lørdag.

For Dame Junior Compound har Natacha Stütz skudt sig videre til 1/16 dels finalen, torsdag kl. 09.15, hvor hun møder Tyrkiste Ipek Tomruk (4). Natacha kvalificerede sig ind som nr. 36 (655 point). Både Pil Carlsen (31) og Liv Meck (51) tabte desværre deres 1/24 dels finaler i dag. Danmarks Dame Junior compound hold kvalificerede sig ind som nr. 11, og møder USA (6) den 13. august, kl. 14.00

Danmarks Dame Recurve Kadetter havde en hård kvalifikationsskydning, hvor de alle sluttede i den nederste halvdel. Alle 3 piger er desværre skudt ud af den individuelle turnering, hvor Marie Mackmann skød sig længst frem til 1/24 finalerunden. Holdet kvalificerede sig ind som nr. 16, og møder Frankrig som vandt kvalifikationen. Den match skydes den 13. august, kl. 10.00

Nicklas Bryld er eneste danske skytte for Herre Kadet Compound. Han skød sig ind på en 40. plads ved kvalifikationen, og skal i dag kl. 15.45 skyde sin 1/24 dels finale mod Sydafrikanske Jacobus Ignatius De Wet (25). Vinder han den match, fortsætter Nicklas sin finaleskydning torsdag kl. 14.15.

Lørdag & søndag kan medaljekampene følges live via World Archery TV. Begge dage er der programstart kl. 10.00. Link: World Archery TV

Officiel hjemmeside for Ungdoms VM 2021: World Archery Youth Championships 2021
Tidligere nyhed: Skytter udtaget til Ungdoms VM 2021
Husk at du i Magasinet BUESKYDNING kan læse et stort interview med Mathias Fullerton. Du finder det her: BUESKYDNING, juni 2021