Vellykket nordisk ungdomsmesterskab 2015

Vellykket nordisk ungdomsmesterskab 2015Kategori: Generelt

NUM2015-6Med 266 skytter fordelt på 100 måtter langs en skydelinje på næsten 250 meter, var Nordiske Ungdomsmesterskaber (NUM) 2015 et imponerende syn. Hvis statistikken skal være fuldkommen skal det også nævnes, at der deltog i alt 87 danske skytter, som i øvrigt var bakket godt op af mange deltagende trænere, forældre og søskende.

De svenske værter havde – med succes – lagt sig gevaldigt i selen for at skabe fantastiske rammer i den lille by Hallsberg, som ligger et godt stykke oppe i Sverige – i nærheden af Ørebro og på linje med Stockholm. Alt lå i nærheden af det store stævneområde, og hvad enten man havde valgt at bo på skolen, i campingområdet eller på byens hotel, var alt i bekvem gangafstand. Selv vejret havde den lille klub styr på, og NUM blev for tredje år i træk afviklet i temperaturer, der strejfede 30 grader. På vejrsiden er der således lagt pres på de danske værter for NUM 2016. Man havde i øvrigt fornemmelsen af, at hele byen var på stikkerne, for at give skytterne en superoplevelse. Over alt kunne man spotte en official, som stod på spring for at hjælpe med næsten hvad som helst.

Det er muligt, at der har været enkelte i Hallsberg, som ikke på forhånd var klar over, at der var buestævne, men de har i løbet af weekenden haft fornøjelsen af stævnespeakerens mange kommentarer, som i jævn strøm gjaldede ud over den lille by, i et passende miks med den musik som skytterne på forhånd havde bestilt på NUMs facebookside.

På den sportslige side, havde de danske skytter også en fantastisk tur. Danmark høstede flest medaljer af alle deltagende nationer, om end det dog retfærdigvis skal nævnes, at vi også havde den største andel af deltagere. Danmark var særligt dominerende i holdturneringen, hvor de danske skytter tog sig af guldet i alle de rækker, hvor der deltog et dansk hold. Seks ud af otte rækker. Også individuelt tog de danske skytter for sig af retterne, og Danmark tog hjem med 14 nordiske mestre, mod Sveriges seks og Finlands ene. Alt i alt ser det ud som om, dansk bueskydning går en lys fremtid i møde, og dette års NUM bekræfter i hvert fald, at der er en kæmpe talentmasse blandt de unge skytter.

Ud over at være en sportslig udfordring, er NUM også en social event, hvor unge fra alle de nordiske lande, kan mødes på tværs og knytte kontakter med andre, som de deler den fælles passion. Også på det punkt var NUM 2015 en god oplevelse. Igen må man rose værterne, som havde iværksat forskellige aktiviteter, for at ryste deltagerne sammen. Der var beachparty fredag aften og lerdueskydning om lørdagen – med bue og pil naturligvis. Så snakken gik mellem skytterne, der blev knyttet nye venskaber og eksisterende blev styrket. Alt sammen naturligvis bakket op af den fantastiske sommersol som dansede over NUM-lejren hele weekenden, til tider med en ihærdighed som måske var lige i overkanten for dem, som stod og stegte på skydelinjen. NUM 2015 må gå over i historien som et stævne, hvor stjernernes præstation i den grad krævende, at vandbærerne også gjorde deres job.

Tak for sidst til alle – og stort tillykke til alle skytterne!
Tjek resultaterne på ianseo.net.

NUM2015-7

Det var meget varmt til årets Nordiske Mesterskab som blev afviklet i Hallsberg, Sverige.

 

Tekst: Eva Kartholm