VIGTIG info vedrørende Inde-EM 2021

VIGTIG info vedrørende Inde-EM 2021Kategori: Elite

Udenrigsministeriet har den 24. september 2020 ændret vilkår for rejser til & fra Slovenien, hvilket pt. ændrer vilkårene for alles deltagelse ved det kommende indendørs EM2021 i februar

Udenrigsministeriet har nu ændret rejsevilkår for Slovenien, således at landet statur er ORANGE (https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/slovenien/) hvilket har følgende betydning for skytters Inde-EM2021 deltagelse:

Forbliver Slovenien orange, eller er det ved booking dato, er skytter ikke dækket af forbundets forsikring i alle Covid-19 relateret sager, som feks:
– Rejse/fly aflysninger eller om-bookinger (pt. aflyses 85% af alle flyafgange)
– Tabte udgifter ved aflysning/annullering af stævne
– Udgifter ved Sygdom og ALLE karantæneperioder (inkl. I DK) relateret til Covid-19

Vi er forsat dækket ved:
– Ulykke, Tilskadekomst og bagage-bortkomst

Hos Danmarks Idrætsforbund skelnes der imellem større mesterskaber for Bueskydning Danmarks skytter eliteskytter (Team Danmark implicerede), og øvrige skytter. Der kigges også på selve stævnet, og graden af stævnet (OL kvalificerende, mesterskaber osv.) Forberedende mesterskaber frem imod OL sidestilles med erhvervsrejse for vores TD-skytter, og kategoriseres som formålstjenestelige rejser. Her skal man testes ved hjemkomst eller i karantæne, men må gerne rejse til orange lande, eks. Slovenien. Alle andre skytter anses som turist-rejsende, og kan af arbejdsgiver, skole osv. blive påkrævet selvbetalt karantæneperiode.

Det er selvfølgelig ikke til at forudsige udviklingen omkring kategoriseringen af Slovenien, ligesom vi ikke kan sige noget om de restriktioner som Slovenien kan lægge imod borgere fra Danmark og indrejse til Slovenien, men pt. gælder det at forbundet ikke kan garantere at en kvalificeret skytte med dertilhørende medfinansiering til rejsen, ikke mister alle sine penge eller får en ekstra omkostning ved Covid-19 relateret forhold.

Tilkendegivelse
For skytter som ønsker at deltage ved EM2021 gælder det, at der skal gives tilkendegivelse omkring interessen senest 31. oktober 2020. Der er skytter som allerede har indgivet tilkendegivelse, og I opfordrer alle til at genoverveje deltagelsen ud fra perspektiverne ovenstående. Datoen fastholdes!

Tilkendegivelsen anses nu for en foreløbig tilkendegivelse. Der er endnu ikke sat en deadline for den endelige tilmelding hos World Archery Europe på EM. Når denne deadline kendes, vil vi bede om en endelig tilkendegivelse, således at vi kommer så tæt på de faktuelle ved afviklingstidspunkt som muligt.

Har man tillægsspørgsmål omkring deltagelsen ved EM2021, så kontakt mig endelig.

Husk tilkendegivelsen, eller tilbagetrækning af samme, sendes til Dan Hansen på: pdhansen@live.dk