World Cup GULD til Danmark!

World Cup GULD til Danmark!Kategori: Generelt

Danmarks Herre Compound Hold indledte sæson 2023 med GULD ved Hyundai Archery World Cup, stage 1 i Antalya, Tyrkiet

Lørdag formiddag stod det Danske Herre Compound Hold overfor USA i finalen ved årets første World Cup i Antalya, Tyrkiet. Det Danske hold havde i kvalifikation skudt en imponerende ny Europæisk rekord, men stof i finalen overfor USA, som i samme kvalifikation satte ny Verdens rekord.

Dermed lå favoritværdigheden hos Amerikanerne i finalen, men den slags er ikke noget de Danske drenge ryster på hånden over.

Fullerton, Hansen og Bjarnarson lagde godt fra land, og allerede i 2. runde stak holdet afsted med 6 rene 10´ere og en føring på 3 point. Derfra så det danske hold sig ikke tilbage, og selvom USA fik lagt pres på til sidste pil, kunne Stephan Hansen lukke finalen med en 9´er og skyde guld hjem til Danmark.

Det sagde de efter matchen til Olympics.com:
Stephan Hansen; “Det var fedt at skyde i dag, og dejligt at kunne dele sejren med et par holdkammerater. jeg sagde til Mathias at vi ville vinde i dag, og det hold jo stik”

Mathias Fullerton; “Vejret var fantastisk, banen er super god, så det var bare at gå ud og have det sjovt. Vi skød et par 9´ere undervejs, men det var nok til sejren”

Tore Bjarnarson; “Selvfølgelig vinder vi det hele. Det er det vi skyder efter hver gang, og vi kommer til at tage mere guld til Danmark”.

Se også: Guld til Danmark, Bueskydning Danmark facebook
Highlights fra finalen: World Archery facebook
Fik du ikke set finalen, kan den ses her: Archery | Olympic Qualifier | Hyundai World Cup Stage 1 | Antalya (olympics.com)

Fakta om Hyundai Archery World Cup serie 2023

  • Hyundai Archery World Cup serie afvikles hver år under World Archery i 4 afdelinger, og afsluttes med en World Cup finale
  • Det er muligt at stille med 4 skytter i hver kategori/buetype: Herre/Dame Recurve/Compound
  • Der afvikles World Cup konkurrence i rækker for individuelt, Hold og Mix-hold inden for samme buetype
  • Hjemmesiden for Hyundai Archery World Cup 2023, stage 1 (Antalya): Antalya 2023 Hyundai Archery World Cup stage 1 | World Archery