Bueskydning Danmarks bud på VM 2027

Bueskydning Danmarks bud på VM 2027Kategori: Bestyrelsen, Generelt, Presse

Den 30. september 2023 havde World Archery dealine for at byde ind på VM 2027. Der kom bud fra fire lande, hvor Danmark var én af dem. De fire bud var Antalya (Tyrkiet), Medellin (Colombia), Nyborg (Danmark) og Wroclaw (Polen). Tyrkiet er en stærk konkurrent med Antalya som værtsby, da World Archery’s præsident er fra Tyrkiet og går af i 2027.

Der var også et 5. bud fra Saudi-Arabien, som blev afvist, da buddet var ufuldstændig.

Wroclaw, Polen og Antayla, Tyrkiet har også budt på UVM 2027.

Begrundelse for, at Bueskydning Danmark har valgt at lave et bud med Nyborg, som værtsby, er blandt andet samarbejdet med Visit Fyn og Nyborg Kommune, hotelkapaciteten i Nyborg, kvalifikation og finale kan afholdes samme sted samt ligger venue tæt på hotellerne. Yderligere er Nyborg også perfekt i forhold til bæredygtighed, da der vil være mindre transport fra hotellerne til buebanerne, da det ligger i gåafstand. Planen er, at mesterskabet skal afvikles på ridderpladsen ved Nyborg Slot.

VM 2027 er budgetteret til at koste 13 mio. kr. I den forbindelse vil Nyborg Kommune og Sportevent Denmark hver bidrage med et stort tilskud.

Den 7. og 8. november 2023 vil World Archery komme til Danmark på en inspektion af Danmarks VM 2027 bud. World Archery’s bestyrelse vil i december beslutte, hvem der skal være vært for VM 2027.

Du kan se Bueskydning Danmarks bud på VM 2027 her.