Vælg en side

Bue Buddy er et koncept som skal gøre det lettere for nye medlemmer at komme med i fællesskabet; både socialt, kulturelt og teknisk. Initiativet Bue Buddy er blevet beskrevet på to måder; den ene beskrivelse beskriver Bue Buddy som et makkerskab imellem to skytter, en nybegynder og et erfarent medlem. Tanken er at den erfarne skytte ”får den nye skytte med” og på en måde også bliver en teknisk sparringspartner. 2. er en formaliseret rolle i klubben, som har ansvaret for at få nye medlemmer og deres forældre med ind i fællesskabet.

 

Første testperiode for Bue Buddy-initiativet

I de indledende faser af testerperioden, blev det ret hurtigt tydeligt at en del klubber ikke tror på beskrivelsen af Bue Buddy som et makkerskab. Derfor har vi fokuseret mere på at teste en Bue Buddy rolle, som er formaliseret rolle i bueklubben. Initiativet er indtil videre blevet testet i to klubber, som har testet lidt forskellige måder at arbejde med Bue Buddy konceptet på.

I Broby har vi testet en lidt mere uformel form for Bue Buddy, hvor Bue Buddy i højere grad ses som et værtskab. Rollen varetages af en gruppe medlemmer som i forvejen har forskellige roller i klubben; bestyrelsesmedlemmer, trænere, forældre til skytter, og derfor bruger meget tid i klubben.

I Aalborg har vi testet to forskellige initiativer; en voksen Bue Buddy på et børnehold, hvor det primære fokus er at få forældrene med ind i kulturen og sporten, og et initiativ på et ungdomshold hvor to ungdoms skytter har en formel rolle som Bue Buddies for holdet.
Bue Buddy er et af to initiativer eller indsatser, som center for ungdomsstudier og en gruppe skytter, er kommet frem til, kan løse nogle af de udfordringer som nogle nye skytter oplever, i forbindelse med at starte til bueskydning. Ud over Bue Buddy, anbefales indsatsen Bueskolen også som løsning, på nogle af udfordringerne med at få nye skytter etableret i klubben. Bueskolen er et koncept der allerede eksisterer i Bueskydning Danmark, du kan læse mere om Bueskolen her.

 

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til Initiativprojektet - Sammen bevæger vi bueskydning? Så kontakt vores projektkonsulent Nadia R. Lauritzen.

Nadia R. Lauritzen
+45 6139 4126
Skriv til Nadia her