Vælg en side

World Archery har offentliggjort at Danmark har en kvoteplads til OL Paris 2024

Danmark får en kvindelig Recurve skytte med til OL Paris 2024. Det blev klart tirsdag morgen, da Bueskydning Danmark modtog en officielt mail fra World Archery på, at Danmark nu har en kvoteplads til OL Paris 2024.

Pladsen er tildelt i Dame Recurve rækken.

Danmarks Idrætsforbund sender atleter til OL
Nu starter en meget fastlagt proces, hvor Danmarks Idrætsforbund (DIF) har lagt rammerne. Formelt kan Bueskydning Danmark hverken acceptere eller afvise en nationskvoteplads til OL. Det er DIF som skal acceptere en plads, og det uanset om pladsen bliver skudt hjem eller tildelt på anden vis.

Den proces er selvfølgelig en dialog imellem Specialforbundet og DIF, men det er i sidste ende DIF som skal acceptere pladsen.

DIF har accepteret pladsen, og vi kan derfor se frem til at en Dansk bueskytte skal deltage ved OL Paris 2024.

Hvem skyder for Danmark?
Vi kan endnu ikke sætte navn på vores deltager. Processen styres igen af DIF, hvor Bueskydning Danmark laver en indstilling af en skytte til DIFs bestyrelse, som behandler indstillingen. Bliver indstillingen accepteret, er det DIF som går offentligt ud med en præsentation af atleten.

Efter planen bliver det på tirsdag at det offentliggøres, hvilken bueskytte som skyder for Danmark ved OL Paris 2024.

Når Bueskydning Danmark indstiller en skytte til DIF, gør vi det ud fra en samarbejdsaftale med DIF om nationale kvalifikationskrav og udtagelseskriterier. Udtagelsessystemet for OL Paris 2024 er blevet præsenteret for skytterne ved indgangen til denne sæson, således at alle har været afklaret med grundlaget. Udtagelsessystemet kan ses her:

OL Paris 2024 Udtagelsessystem – Bueskydning

Tirsdag den 2. juli 2024
Vi glæder os rigtig meget til at dele denne kæmpe nyhed med jer, som igen sætter Bueuskydning på Danmarkskortet som en olympisk disciplin med Dansk deltagelse. Vi kan alle være stolte og glade over at vi har opnået deltagelse ved OL Paris 2024.

Følg med i OL Paris 2024 udtagelser på:
www.ol.dk
Facebook: Danmark til OL 2024